«Απειλεί» η λίμνη Κάρλα: Αν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη θα πλημμυρίσουν δεκάδες χωριά!

Οριακή η στάθμη

Must Read

Η φύση εκδικείται, και η λίμνη Κάρλα μετά την αποξήρανσή της απειλεί δεκάδες χωριά με υπερχείλιση λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.  

Η στάθμη της λίμνης ανεβαίνει επικίνδυνα και απειλεί τα χωριά της περιοχής. Έχει φτάσει σε μέγεθος όπως ήταν πριν την αποξήρανσή της το 1962, όταν οι αρχές τότε επί ενάμιση χρόνο άδειαζαν το νερό. Μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (14/9), ήχησε 112 για τα παρακάρλια χωριά, τα οποία είναι αυτά που κινδυνεύουν άμεσα σε περίπτωση που η λίμνη υπερχειλήσει. Πρόκειται για τα Κανάλια Μαγνησίας, το Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο, η Σωτήριος, η Νίκη και το Αχίλλειο. Φόβοι επίσης υπάρχουν και για την Αεροπορική Βάση της Αεροπορίας Στρατού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν ανέβει ακόμα 60 εκατοστά η στάθμη του νερού, η λίμνη θα υπερχειλίσει και θα πλημμυρίσουν πολλά χωριά και οικισμοί.

«Αργοπόρησαν να ανοίξουν τη σήραγγα»

«Αυτή τη στιγμή πληττόμαστε από το Τ2 που περνάει κάτω απ’ το Καλαμάκι και βγαίνει προς τα πάνω..Στο χωριό είναι αυτή τη στιγμή γύρω στα 200μ …μπορεί να έχει φτάσει και στο ανάχωμα.. Πριν δυο ώρες ήταν στα 280μ… Λόγω του Daniel γέμισαν γιατί δεν έκαναν σωστή διαχείριση και η πολιτική προστασία της περιφέρειας τις πρώτες δυο μέρες που εμείς πληττόμασταν ήταν τελείως ανύπαρκτοι», δηλώνει κάτοικος.

 

 

«Ποτέ στα χρονικά δεν έφτασε η Κάρλα εδώ 20 μέτρα έξω απ το χωριό, ακόμα και πριν γίνει η αποξήρανση ποτέ έτσι. – έγιναν έργα, υποτίθεται αποστραγγιστικά, έφτιαξαν τον εγκλωβισμό της λίμνης εκεί πέρα, έβαλαν δήθεν αντλίες που είχαν τη δυνατότητα να τραβάνε δεν ξέρω και γω πόσα κυβικά νερό, δεν δουλεύουνε αυτά τα πράγματα, έβλεπαν ότι το νερό έφτασε μας έπνιγε και αυτά δεν δούλευαν εκεί πέρα, δεν τα έβαλαν να δουλέψουν», αναφέρει άλλος κάτοικος. «Αργοπόρησαν να ανοίξουν τη σήραγγα την παλιά της Κάρλα και δεν έβαλαν έγκαιρα τα αντλιοστάσια μπροστά και ρίχνανε τα νερά συνέχεια προς τα εδώ», δηλώνει άλλος κάτοικος. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος
  • Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και αναλύσεις στην ποιότητα του νερού στα χωριά Στεφανοδικείο και Ριζόμυλος και θεωρείται πλέον πόσιμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού Ξηράς και Εθελοντικών Οργανώσεων συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις περιοχές: Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης Λάρισας , όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού, στο Δήμο του Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας. 

 

Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This