Λάρισα: Πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Αγίου Θωμά μηνύουν τις δημοτικές υπηρεσίες

Οι πληγέντες ουσιαστικά ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του δημάρχου της Λάρισας, ως προέδρου της ΔΕΥΑΛ, καθώς και των υπολοίπων μελών

Must Read

Στα δικαστήρια κατατέθηκε χθες, Πέμπτη 14/9, η πρώτη μήνυση από πληγέντες στο Δήμο της Λάρισας, με ανθρώπους που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες να στρέφονται κατά των δημοτικών υπηρεσιών της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Όπως υπογραμμίζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Αγίου Θωμά που κατέθεσαν τη μήνυση, η δυσλειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της ΔΕΥΑ Λάρισας, η μη λειτουργία των αντλιοστασίων για την απομάκρυνση υδάτων και το γεγονός ότι δεν έκλεισαν τα θυροφράγματα απομόνωσης ή διακοπής νερού, οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε είτε λόγω δυσλειτουργίας, είτε λόγω εγκληματικής αμέλειας.

Και, παρά το γεγονός ότι η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου, οι πληγέντες ουσιαστικά ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες του δημάρχου της Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη ως προέδρου της ΔΕΥΑΛ, καθώς και υπολοίπων μελών. Πρόκειται για μια νέα διάσταση στο ζήτημα των βιβλικών καταστροφών στη Θεσσαλία, καθώς, την ώρα που οι περισσότεροι θεωρούσαν πως η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση του Πηνειού, οι κάτοικοι στον Άγιο Θωμά που πλημμύρισε ολοσχερώς, τόνιζαν και σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση πως οι αρμόδιοι του Δήμου δεν «έκλεισαν» ποτέ την πόρτα από το αντλιοστάσιο, με τραγικές συνέπειες για την περιοχή τους.

Όπως τονίζουν, επίσης, πέρα από την οικονομική καταστροφή και την ψυχική εξόντωσή τους, οι άνθρωποι φοβούνται και για τις μολυσματικές ασθένειες που έχουν αρχίσει να μεταδίδονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται μαζικές μηνύσεις και από άλλους πληγέντες.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This