Πάτρα: Ξέχασαν 4χρονη σε σχολικό λεωφορείο!

Νέο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες

Must Read

Μόλις λίγες μέρες μετά το περιστατικό με τον 9χρονο ΑμεΑ που τον ξέχασαν σε σχολικό λεωφορείο για τέσσερις ώρες ένα παρόμοιο συμβάν ήρθε να αναστατώσει εκ νέου την σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το νέο περιστατικό αφορά μια 4χρονη που πηγαίνει στο Πειραματικό νηπιαγωγείο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καστρίτσι.

Γονέας κατήγγειλε πως το πρωί της περασμένης Πέμπτης, το δρομολόγιο με αριθμό 11 που εκτελεί για τη φετινή σχολική σεζόν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, αφού συγκέντρωσε τα παιδιά από τα προγραμματισμένα σημεία παραλαβής, τα μετέφερε στο σχολείο.

Ωστόσο, το κοριτσάκι του νηπιαγωγείου αποκοιμήθηκε στο κάθισμα, με αποτέλεσμα όταν το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο και κατέβηκαν όλα τα παιδιά, αυτό να μείνει μέσα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς!

Όταν η μικρούλα ξύπνησε και διαπίστωσε ότι ήταν μέσα σε άδειο λεωφορείο άρχισε να χτυπάει τα παράθυρα και για καλή του τύχη, το είδε μια γυναίκα, η οποία ενημέρωσε αμέσως το σχολείο και τις Αρχές.

Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο οδηγός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο λεωφορείο και έσπευσε αμέσως να ανοίξει τις πόρτες για να βγει το παιδί.

Το κοριτσάκι παρακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα στο νηπιαγωγείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέχρι στιγμής οι γονείς του δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια κίνηση.

Υπήρχε και συνοδός

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης.  Όπως είπε, το παιδί έμεινε μισή ώρα μέσα στο λεωφορείο.

«Το παιδί έμεινε στο σχολικό για περίπου μισή ώρα και ευτυχώς, το φύλαξε ο Θεός που δεν έμεινε περισσότερο, ώστε να έχουμε άλλες συνέπειες», τόνισε.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης έργου, προβλέπεται ότι σε μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικό να υπάρχει συνοδός στο λεωφορείο για να τους ελέγχει κατά την επιβίβαση και κατά την αποχώρησή τους. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Κλάδης δήλωσε ότι υπήρχε και συνοδός.

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου έκανε μια λιτή δήλωση αναφέροντας πως «έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές για το περιστατικό».

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This