Ξυλοδαρμός μαθητή στο Ρέθυμνο: Γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση καθηγητή;

Τι λέει για το περιστατικό ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Must Read

Μόνος του και αβοήθητος ήταν ο 13χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο μεγαλύτερους μαθητές σε σχολείο στο Ρέθυμνο καθώς δεν ήταν κανένας εκπαιδευτικός παρών στο περιστατικό εκείνη την ώρα γιατί ήταν νωρίς και δεν είχαν έρθει ακόμα, σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, Μανούσο Μαραγκάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα.

Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν.

Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν.

Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα».

Το βίντεο της ντροπής

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες ωμής βίας που καταγράφηκαν μέσα σε προαύλιο σχολείου στο Ρέθυμνο, με έναν μαθητή να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συμμαθητές του.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ομάδα παιδιών έχει περικυκλώσει τον μαθητή που είναι πεσμένος στο έδαφος, ενώ κάποιοι από την παρέα των νταήδων τον χτυπούν και τον κλωτσούν στο κεφάλι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η θεία του παιδιού ανέφερε ότι ο ξυλοδαρμός έγινε «μέσα στο σχολείο, όχι σε ώρα που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Δεν υπάρχει επιτηρητής καθηγητής».

 

Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος. Ένας ακούγεται να λέει “σκότωσε τον”». Σύμφωνα με την θεία του ανήλικου «το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν που το γνωστοποίησηε στη μητέρα».

Όπως πρόσθεσε: «μίλησα με τον γυμνασιάρχη και από τα λεγόμενά του το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν. Του είπα “ευτυχώς υπάρχει το βίντεο” και μου είπε “ευτυχώς για εσάς και όχι για εμάς».

Δυστυχώς, τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας αυξάνονται, ενώ πολλά από τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, φοβούνται να μιλήσουν και δεν λαμβάνουν την απαραίτητη στήριξη από τους καθηγητές τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This