Πεινασμένα άτακτα πρόβατα έφαγαν 100 κιλά κάνναβης και έκαναν εκτός από ζημιά και «κεφάλι»

Η ζημιά που υπέστη το θερμοκήπιο που καλλιεργεί φαρμακευτική κάνναβη είναι τεράστια

Must Read

Ένας βοσκός παρατήρησε πως τα πρόβατά του ξεκίνησαν να έχουν παράξενη συμπεριφορά αφού βόσκησαν σε μια περιοχή του Αλμυρού Βόλου και είπε να το ψάξει λίγο παραπάνω.

Από την Έλενα Φάκου

Το μυστήριο λύθηκε, όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δίνει το TheNewspaper.gr, τα πρόβατα μπήκαν σε ένα θερμοκήπιο της περιοχής της Μαγνησίας το οποίο καλλιεργεί φαρμακευτική κάνναβη και κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα βάρους άνω των 100 κιλών.

Καθώς οι χορτολιβαδικές εκτάσεις έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, τα πρόβατα προφανώς πεινούσαν και μόλις βρήκαν πρασινάδα την έφαγαν χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες, ούτε για τα ίδια, ούτε φυσικά για τον ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου, ο οποίος είδε την παραγωγή του, όση δηλαδή κατάφερε να διασωθεί από τις πλημμύρες και τον καύσωνα, να καταναλώνεται από πεινασμένα αιγοπρόβατα.

«Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Έχουμε τον καύσωνα, χάνουμε μεγάλο μέρος της παραγωγής. Έχουμε τις πλημμύρες, χάνουμε το υπόλοιπο. Και το καλύτερο; Μετά από όλα αυτά, μπαίνει στην εγκατάσταση ένα κοπάδι πρόβατα, το οποίο δεν ξέρω πως γυρνάει, και ξεκίνησε να τρώει ό,τι είχε απομείνει. Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της αδειοδοτημένης μονάδας καλλιέργειας κάνναβης.

Να σημειωθεί ότι φαρμακευτική ονομάζεται η κάνναβη από την οποία έχει αφαιρεθεί η ψυχοτρόπος δράση και έχει αφεθεί η καταπραϋντική. Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, κάθε προϊόν κάνναβης το οποίο εμπεριέχει λιγότερο από 0.20% THC ( η ψυχοδραστική ουσία) είναι νόμιμο, δηλαδή εμπεριέχει μονάχα CBD ( η καταπραϋντική ουσία). Ωστόσο αν καταναλωθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα, όση αυτή που έφαγαν τα πρόβατα μάλλον θα λειτουργήσει και ψυχοδραστικά κάνοντάς τα να «την ακούσουν» λίγο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα προβατάκια δε θα χρειαστεί να μετρήσουν προβατάκια για να κοιμηθούν το βράδυ, ενώ όπως είπε ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου τα ζώα ήταν “happy”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This