Ζέττα Μακρή: Την Δευτέρα θα ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία στην Θεσσαλία

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία στη Φαρκαδόνα - ΄Ετοιμα και στη Λάρισα με αρκετές μεταστεγάσεις

Must Read

Το πρώτο κουδούνι μετά από δύο εβδομάδες αναμένεται να χτυπήσει την επόμενη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Θεσσαλίας που επλήγη από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή ανέφερε πως θα ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία αν και όπως σημείωσε σε κάποια σχολεία, ελάχιστα, ίσως θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε όλη τη Θεσσαλία είναι κλειστά τα σχολεία και θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τους δημάρχους, γιατί εκείνοι μέσω των τεχνικών υπηρεσιών θα πιστοποιήσουν την καταλληλότητα των κτιρίων, μεταξύ αυτών και την υγειονομική. Και συγκεκριμένες οδηγίες θα έχουμε από το Υπουργείο Υγείας όπου και αν χρειάζεται και προφανώς κάπου χρειάζεται.

 Η προσβασιμότητα είναι ένας άλλος λόγος, η επαρκής στατική επάρκεια των κτιρίων, αλλά και η υγειονομική ασφάλεια. Όλα αυτά λοιπόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ληφθούν υπόψη. Η Περιφέρεια θα ανοίξει τα σχολεία εξ όσων γνωρίζουμε ξανά και αυτό είναι και η δική μας επιθυμία, γιατί πληρούνται οι προδιαγραφές οι αυστηρές τις οποίες έχουμε κάνει. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών μας, ούτε των εκπαιδευτικών. Σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί συστέγαση σε συνεννόηση και με τους γονείς,τα παιδιά να μην απομακρυνθούν πολύ από τους τόπους στους οποίους φιλοξενούνται και σε πολύ πολύ ελάχιστες ίσως χρειαστεί τηλεκπαίδευση, αλλά θα είναι πάρα πολύ λίγες».

Αναφορικά με την μεταφορά των μαθητών που είναι ευθύνη της Περιφέρειας, αλλά πιθανότατα να την αναλάβουν οι δήμοι είπε:

«Σε ό, τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών, η μεταφορά των μαθητών είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Λόγω όμως των έκτακτων συνθηκών ενδεχομένως να γίνουν ρυθμίσεις να την αναλάβουν και οι δήμοι, γιατί εκείνοι έχουν πέρα από την ευθύνη που επαναλαμβάνω αυτό δεν ενδιαφέρει όσους μας ακούν, εκείνοι έχουν και τον τρόπο. Γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε περιοχή, ώστε να κάνουν τη μεταφορά με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο».

Τέλος η κ. Μακρή ανέφερε πως ο δήμαρχος θα μοιράσει εμφιαλωμένα νερά στους μαθητές του Πηλίου καθώς δεν είναι πόσιμο ενώ θα υπάρξει και ψυχολογική στήριξη προς τους μαθητές και τους γονείς τους στις πληγείσες περιοχές.

Κανονικά τα σχολεία στη Φαρκαδόνα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όλα τα σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Διευκρινιστικά αναφέρεται πως:

• Το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας θα λειτουργεί κανονικά στο χώρο του Λυκείου Φαρκαδόνας

• Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας θα λειτουργεί κανονικά στο χώρο του Λυκείου Φαρκαδόνας

• Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρκαδόνας θα λειτουργεί κανονικά στο χώρο του Λυκείου Φαρκαδόνας το απόγευμα

• Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας θα λειτουργεί κανονικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

• Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας θα λειτουργεί κανονικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

• Το Νηπιαγωγείο Φαρκαδόνας θα λειτουργεί κανονικά στο Νηπιαγωγείο Κρήνης.

Έτοιμα τα σχολεία στη Λάρισα – Ποια μεταστεγάζονται 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων, τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν μετά τον έλεγχο, τον καθαρισμό και την απολύμανση που έχει γίνει.

Ωστόσο θα υπάρξουν κάποιες μεταστεγάσεις λόγω της κατάστασης που δεν έχει εξομαλυνθεί ακόμα.

Συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και τα σχολεία των Εργατικών Κατοικιών της Φαλάνης, πρόκειται να μεταστεγαστούν σε γειτονικά σχολεία.

Επίσης θα υπάρξει μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια),  του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια), της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια),  της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια),  της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια), του Λυκείου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια),  του Γυμνασίου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Θεσσαλία: Απελπισμένοι και οι τυροκόμοι – Ζητούν στήριξη μετά την τεράστια ζημιά που υπέστησαν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This