Μακελειό στη Λούτσα: Συνελήφθησαν 10 άτομα στην Τουρκία που σχεδίαζαν αντίποινα

Συνελήφθησαν 10 μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν - Ετοίμαζαν αιματοκύλισμα για εκδίκηση

Must Read

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στην Τουρκία με τις αρχές να προχωρούν σε συλλήψεις μελών της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν που προετοίμαζε αντίποινα για τον φόνο των 6 ανδρών του στη Λούτσα.

Όπως αναφέρει το «ANKΑ», μετά από αστυνομικές εφόδους σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 10 μέλη που ανήκουν στη συμμορία του Μπογιούν και προετοίμαζαν «χτύπημα» ως εκδίκηση για την εκτέλεση των 6 Τούρκων σε περιοχή της Αρτέμιδας, πριν από μερικές μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι «μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής Οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν στην Ελλάδα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Εκτιμήθηκε ότι προετοιμάζονταν να δράσουν. Συνεπώς, προχωρήσαμε σε ταυτόχρονη επιχείρηση που έγινε σε διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Κατά την επιχείρηση 10 ύποπτοι συνελήφθησαν» αναφέρουν οι αρχές και σημειώνουν: «Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4 αδήλωτα όπλα, 85 γεμιστήρες, 6 γραμμάρια ναρκωτικών και περίπου 430.000 τουρκικές λίρες».

Δολοφονημένοι μέσα στο αυτοκίνητο

Μυστήριο με το άτομο που απεικονίζεται στη φωτογραφία με τα θύματα της εκτέλεσης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος, ο οποίος και αναζητείται από τις Αρχές, ενδέχεται να είναι ο δεύτερος «Δούρειος Ίππος». Ο ντελιβεράς, μαζί και με τον 32χρονο Σουλεϊμάν, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος περίπου 2,5 ώρες μετά το μακελειό, φαίνεται να είναι οι δύο άνθρωποι που έπεισαν τα θύματα να μείνουν μέσα στο σπίτι στη Λούτσα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο.

Ο ρόλος του Σουλεϊμάν ήταν πιθανότατα να βρει κρυψώνα και ταυτότητες για τα έξι θύματα με σκοπό να τα βοηθούσε να διαφύγουν, ενδεχομένως στην Ιταλία. Ωστόσο, στην πορεία ενδέχεται να έγινε «Δούρειος Ίππος» ή να ήταν ένας «εύκολος ένοχος» από την πλευρά των δραστών, προκειμένου να φύγουν ανενόχλητοι από τον τόπο του εγκλήματος.

Oι Αρχές φαίνεται πως επικεντρώνονται σε ένα ακόμη άτομο, καθώς από τη φωτογραφία που έχει γίνει viral και φέρεται πως απεικονίζει τα θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα, το έκτο άτομο που εικονίζεται σε αυτήν δεν είναι μεταξύ τους, καθώς τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής φαίνεται πως έχουν αντιστοιχίσει τους πέντε από τους έξι εικονιζόμενους με τα αντίστοιχα θύματα.

Ωστόσο, ο έκτος, τέρμα αριστερά στην επίμαχη φωτογραφία, παραμένει άγνωστος, κάτι που σημαίνει πως το έκτο θύμα ενδεχομένως να ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε την εν λόγω φωτογραφία.

Σκόπευαν να φύγουν

Από την έρευνα των αρχών προκύπτει, πως τα θύματα διέμεναν προσωρινά στην Αθήνα και σκόπευαν να φύγουν εκτός Ελλάδας. Μάλιστα βιάζονταν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενδεχομένως γιατί γνώριζαν ότι κινδυνεύουν. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν πάνω τους όπλα, αν και συνηθίζουν να οπλοφορούν τα μέλη συμμοριών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα θύματα στη Λούτσα ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις τουρκικές Αρχές. Ειδικότερα, φέρεται ότι ανήκουν στο περιβάλλον αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε ένοπλες ενέργειες στην Τουρκία.

Οι έξι νεκροί είναι συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν (Barış Boyun), που εκτελεί «συμβόλαια θανάτου». Ο Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Μάλιστα, φημίζεται για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επιθέσεις στο εξωτερικό, στις οποίες πυροβολήθηκαν ο Emircan Yılmaz στην Abaza, ο Edip Yalçın στη Γεωργία και ο Halil Ay στη Γαλλία.

Μπαρίς Μπογιούν

Ο Gülbey Dilsiz, ο οποίος σκότωσε τον Ay, σκοτώθηκε, επίσης, σε μια αιματηρή ενέργεια. Κάποια από τα έξι θύματα φέρεται ότι είχαν συμμετάσχει σε αυτές τις δολοφονικές ενέργειες και τώρα έχασαν τη ζωή τους στη φονική ενέδρα που έστησαν σε βάρος τους μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Εκτέλεση μέσα σε 44 δευτερόλεπτα

Τα έξι θύματα στη Λούτσα δεν πρόλαβαν να διαφύγουν. Αναχώρησαν άρον άρον από το σπίτι όπου έμεναν στη Λούτσα, κοντά στο σημείο της φονικής ενέδρας. Οι τουλάχιστον τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα τούς έκλεισαν τον δρόμο και τους εκτέλεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το «συμβόλαιο θανάτου» εκτελέστηκε μέσα σε μόλις 44 δευτερόλεπτα, στις 6.20 προχθές το απόγευμα. Ακούστηκαν περίπου 40 πυροβολισμοί, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 60 κάλυκες.

Τα έξι κινητά τηλέφωνα των θυμάτων έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνουν «φύλλο και φτερό» και να δώσουν απαντήσεις. Το παλιό μπλε Φορντ αυτοκίνητο με τα ψεύτικα γερμανικά νούμερα, που ήταν πρόχειρα κολλημένα στο πίσω μέρος, είχε μπει στη χώρα μας στις αρχές του καλοκαιριού, από τους Ευζώνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών φέρεται ότι είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές της χώρας μας για παράνομη είσοδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This