Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η «πρεμιέρα» για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Περίπου 7-10 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της νέας ταυτότητας θα γίνεται η παραλαβή της

Must Read

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των… πολυσυζητημένων νέων ψηφιακών ταυτοτήτων ξεκίνησε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την Κυριακή 24/9 βράδυ ή το πρωί της Δευτέρας 25/9, το αργότερο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν τα πρώτα ραντεβού στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα το απόγευμα της Δευτέρας. Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες, ως γνωστόν, θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα γίνεται στα αστυνομικά τμήματα κατοπιν ραντεβού που θα κλείνει ο πολίτης στην ειδική πλατφόρμα που θα ανεβεί στο gov.gr.

Μετά την αίτηση για έκδοση νέας ταυτότητας, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει sms στο κινητό του τηλέφωνο, μέσω του οποίου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού, ενώ περίπου 7-10 ημέρες μετά την έκδοσή της θα ενημερώνεται με νέο sms για την παραλαβή της. Θυμίζουμε πως το κόστος έκδοσής της ανέρχεται στα 10 ευρώ και καταβάλλεται ηλεκτρονικά, ενώ η διάρκεια ισχύος των νέων ταυτοτήτων είναι τα 10 έτη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, η διαδικασία θα είναι απλή και γνώριμη στους πολίτες, καθώς είναι παρόμοια με την διαδικασία που ακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού μας κατά της Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως στις νέες ψηφιακές ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, εθνικότητα και αριθμός ταυτότητας. Συγκεκριμένα, στην εμπρόσθια όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, η φωτογραφία του πολίτη, το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN και η υπογραφή κατόχου. Στην οπίσθια όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

Σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων, τα οποία και θα απευθύνονται σε κρατούμενους, νοσηλευόμενους, υπερήλικες και ΑμΕΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας. Όσον αφορά τις παλιές ταυτότητες που έχουμε, αυτές θα πάψουν οριστικά να ισχύουν από τον Αύγουστο του 2026.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This