Βόλος: Θα μπορούσε να ήταν μαθητές στη θέση μου λέει η καθηγήτρια που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα σχολείου

«Να γίνει ένας έλεγχος στο συγκρότημα ώστε να διασφαλιστεί η δομική καταλληλότατα και υγειονομική ασφάλεια ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς», τονίζει η παθούσα

Must Read

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, όμως είναι ξεκάθαρο πως κάποια από αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα και μάλιστα σοβαρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, η συρόμενη σιδερένια καγκελόπορτα στη είσοδο του οποίου έπεσε και καταπλάκωσε την καθηγήτρια Νατάσα Οικονόμου, υποδιευθύντρια του σχολείου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, τα χέρια και το σώμα. Και, παρά το γεγονός, ότι η εν λόγω καγκελόπορτα ζυγίζει περί τα 250 κιλά, η κα Οικονόμου στάθηκε μάλλον τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς η ορμή της ανακόπηκε απο το γεγονός ότι έπεσε πρώτα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σχετικά ελαφρά.

Για την περιπέτειά της, αλλά και για την έντονη ανησυχία της εν όψει του ανοίγματος των σχολείων στην πόλη της, η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου μίλησε στον ALPHA. «Την Τετάρτη το βράδυ ήμασταν στο σχολείο. Γύρω 10.15, κλείδωσα το γραφείο να φύγω. Και όταν πήγα να κλειδώσω την καγκελόπορτα, την εξώπορτα της αυλής, η οποία είναι συρόμενη με δύο ρόδες κυλάνε σε μία ράγα. Είναι βαριά πόρτα, είναι 250 κιλά πόρτα. Για κάποιο λόγο δε μετακινούνταν εύκολα, και δεν μπορούσα να κλείσω και να κλειδώσω. Και τηλεφώνησα τότε σε ένα συνάδελφο που είχε φύγει πριν λίγο και του ζήτησα να επιστρέψει να με βοηθήσει να κλειδώσουμε και να ασφαλίσει το σχολείο. Και προσπαθώντας, στην προσπάθεια που κάναμε να σύρουμε την πόρτα για να την κλειδώσουμε βγήκε από ένα σίδερο που την συγκρατούσε στο πάνω μέρος. Οπότε βγήκε από εκεί και έπεσε προς το δρόμο, προς το πεζοδρόμιο», περιέγραψε αρχικά η υποδιευθύντρια.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «ευτυχώς εγώ είχα το αυτοκίνητο γυρισμένο για να φύγω έτοιμο και έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ανακόπηκε η ορμή της και εμένα με χτύπησε μεν στο κεφάλι, με έγδαρε και με πέταξε, είχε τέτοια ώθηση που με έριξε κάτω».

Η κα Οικονόμου πρόσθεσε ότι «θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί είναι μια πόρτα 250 κιλών. Ο τραυματισμός μου για τέτοια περίσταση ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι που έτρεχε αίμα και από την πτώση που έκανα γιατί χτύπησα και στα πλευρά του αυτοκινήτου, χτύπησα και κάτω μωλωπίστηκε η αριστερή μου πλευρά και η δεξιά, το αριστερό χέρι όλο και το δεξί πόδι» και κατόπιν εξέφρασε την ανησυχία της: «Από εβδομάδα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Βόλο, θα μπορούσε σε μια άλλη περίπτωση να είχε συμβεί ένα ατύχημα και να είναι μαθητές, γιατί στο σχολείο, στο συγκρότημα στεγαζόμαστε τρία σχολεία είναι πρωινό γυμνάσιο, είναι ένα πρωινό ΕΠΑΛ, εμείς είμαστε το βράδυ. Ή θα μπορούσε να χτυπήσει ένας περαστικός».

«Βλέποντας επειδή συμβαίνουν τόσα και τόσα με τις πλημμύρες σε πολλά σχολεία στην ευρύτερη Θεσσαλία είχαν ζημιές. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Διδασκόντων κάναμε μία συνεδρίαση και αποφασίσαμε και στείλαμε εγγράφως στο Δήμο το αίτημα μας. Να γίνει ένας έλεγχος στο συγκρότημα ώστε να διασφαλιστεί η δομική καταλληλότατα και υγειονομική ασφάλεια ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς», κατέληξε η κα Οικονόμου.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This