Στήνουν σακιά με άμμο για να οχυρώσουν τις περιουσίες τους σε Καρδίτσα και Λάρισα!

Αγωνία των κατοίκων για την επερχόμενη καταιγίδα

Must Read

Υπό τον φόβο της επικείμενης κακοκαιρίας στη Θεσσαλία συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης, ενώ σε συναγερμό έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός. Το πρώτο κουδούνι θα καθυστερήσει ακόμα για τα σχολεία στον Παλαμά Καρδίτσας.

 

Τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη οι συνθήκες αναμένονται δύσκολες. Η αγωνία και ο φόβος των κατοίκων των πληγεισών περιοχών για το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, στη Θεσσαλία αναμένεται να πέσουν εκατοντάδες τόνοι νερού ανά στρέμμα αλλά την ίδια ώρα στον Παλαμά Καρδίτσας, σύμφωνα με τους κατοίκους δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

 

 

Στα προβλήματα και στην απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση, εδώ και τέσσερις ημέρες.

 

 

Ο κύριος εφιάλτης για τις υγειονομικές αρχές παραμένει η νόσος της λεπτοσπείρωσης, και δευτερευόντως όλα τα υπόλοιπα ιογενή νοσήματα, (γαστρεντερίτιδες, ιός του Δυτικού Νείλου, σαλμονέλλωση κ.α). Την ίδια ώρα, η μούχλα, οι μικροοργανισμοί και τα αντιγόνα που αναπτύσσονται στην υγρασία και τη λάσπη στα πλημμυρισμένα σπίτια και τα υπόγεια, αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Έκκληση στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας και του Μουζακίου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εάν δεν καθίσταται, απολύτως απαραίτητο πραγματοποίησε ο Δήμος, ενόψει της νέας κακοκαιρίας Elias, που αναμένεται να εκδηλωθεί τις προσεχείς ώρες. Ταυτόχρονα, τους ζητά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και τους προτρέπει να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να μην ακολουθούν παραπλανητικές ειδήσεις ή μηνύματα που προκαλούν αναίτια πανικό. Υπενθυμίζεται, δε, πως την Κυριακή (24/9) πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή του Παλαμά. Λειτουργεί, όπως τονίστηκε, Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο σε επίπεδο Νομού Καρδίτσας, υπό την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας. 

 

«Να εγκαταλείψουν τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» ή «κίτρινα» οι κάτοικοι Μουζακίου»

Ο Δήμος Μουζακίου, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει πως τα σπίτια των κατοίκων που χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» και «κίτρινα» είναι υποχρεωμένοι να τα εγκαταλείψουνάμεσα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Στους κατοίκους του δήμου που διαμένουν σε περιοχή η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή είναι κατολισθαίνουσα, τονίζεται σε ανακοίνωση, συνιστάται η προληπτική απομάκρυνση από τα σπίτια για το 4ήμερο της κακοκαιρίας. Για κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των παραπάνω, έχει προβλεφθεί η Μαθητική Εστία Μουζακίου, ή και αλλού αν χρειαστεί, με ευθύνη του Δήμου Μουζακίου. Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και πεζών από τμήματα δρόμων που έχουν σημανθεί με προειδοποιητικές ταινίες κινδύνου, ιδιαίτερα στα ορεινά και σε άλλες κατολισθαίνουσες περιοχές του δήμου. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This