«Λήξη συναγερμού» στο Κολωνάκι: Σε ηλικιωμένο συλλέκτη ανήκουν πιθανότατα τα όπλα που βρέθηκαν

Παμπάλαιος ο οπλισμός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Σε συναγερμό τέθηκαν αργά το απόγευμα οι Αρχές, μετά την τυχαία ανακάλυψη σε αποθήκη κτηρίου στο Κολωνάκι μπαούλων γεμάτων με όπλα και πυρομαχικά, με αποτέλεσμα να σπεύσουν επί τόπου κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.

Ωστόσο, πλέον έχει σημάνει λήξη συναγερμού, καθώς, σύμφωνα με «απόλυτα έγκυρες πληροφορίες» του newsit.gr, το «οπλοστάσιο» που βρέθηκε εντός του κτηρίου επί της οδού Νεοφύτου Δούκα, φαίνεται να ανήκει σε ηλικιωμένο συλλέκτη, ο οποίος πιθανότατα έχει φύγει απο τη ζωή. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η υπόθεση δεν παρουσιάζει πια ερευνητικό ενδιαφέρον, αφού, με βάση τα αρχεία, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εκκρεμή υπόθεση, ενώ τα όπλα που βρέθηκαν στην αποθήκη ειναι πολύ παλιά και, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αξιωματικοί, «αραχνιασμένα».

Η έρευνα έχει, πλέον, περάσει στη δικαιοδοσία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τον πλήρη οπλισμό να μεταφέρεται στη Διεύθυνση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για βαλλιστική εξέταση και για αναζήτηση τυχόν δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, τα υποπολυβόλα, οι καραμπίνες, το αεροβόλο, οι τρεις χειροβομβίδες και οι 500 σφαίρες που βρέθηκαν στα μπαούλα, φέρεται να είναι της δεκαετίας του ’30 και του ’40, δηλαδή, ενδεχομένως από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αστυνομικοί ερευνούν, πάντως, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου που πρόκειται να πουληθεί σε ναυτιλιακή εταιρεία, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είχαν πρόσβαση στο σημείο και πότε σταμάτησαν να επισκέπτονται την αποθήκη.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This