Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών αύριο στο Υπουργείο Παιδείας: «Η χρονιά ξεκίνησε με 20.000 κενά»

Η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00

Must Read

Κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζουν για αύριο, Πέμπτη, οι εκπαιδευτικοί, κάνοντας λόγο για μία πλαστή εικόνα που δημιουργήθηκε σχετικά με την στελέχωση των σχολείων. Μάλιστα, κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας, για περισσότερα από 20.000 κενά. Ως εκ τούτου, αύριο στις 14:00 θα διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα οργανωθούν και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Πάγιο αίτημα δασκάλων και καθηγητών η κάλυψη όλων των κενών.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ «η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές/τριες και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353.

Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με περίπου 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις. Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών/τριών «κόβοντας» τη μόρφωση των παιδιών. Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων».

Δίωρη στάση εργασίας

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη, στις 14:00 καθώς και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Για τη μαζικότερη συμμετοχή των εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία καθώς όπως αναφέρει «το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αντιλαμβανόμενο την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία με τα χιλιάδες κενά σε όλους τους κλάδους καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την Πέμπτη, 28/9/2023 στις 14:00 καθώς και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Για τη διευκόλυνση των συνάδελφων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 13:15 μέχρι 17:00».

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης , ανακοίνωσε την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό, θα γίνει σε δυο φάσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Έτσι θα γίνουν 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου.

«Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This