Σύλληψη διοικητή ΑΤ νησιού για εκβιασμούς σε επιχειρηματίες: Ο «προστάτης» και η δράση στη Μύκονο!

Αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις

Must Read

Περισσότερες συγκλονιστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την σύλληψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε διοικητή του Αστυνομικού τμήματος σε νησί του Αιγαίου για εκβιασμούς σε επιχειρηματίες από τους οποίους ζητούσε μέχρι και 30.000 ευρώ ετησίως.

Τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει το lawandorder.gr αναφέρουν τις «πλάτες» και την «υψηλή προστασία» που απολάμβανε ο ένστολος καθώς και την παράνομη δράση που είχε αναπτύξει και σε άλλο νησί παλιότερα.

Η υπόθεση του αστυνομικού έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου όπου εκδηλώθηκε μια έντονη ενόχληση. Μάλιστα, σύμφωνα με την πηγή, αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις καθώς διαπιστώνεται σύνδεση ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα, ακόμη και με την πρωτοφανή καρατόμηση του τέως αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, πρόσωπα που συνδέονται  με το Μέγαρο Μαξίμου και με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Δείτε βίντεο:

Η Μύκονος

Καταγγελία για την δράση του αστυνομικού έκανε νομικός εκπρόσωπος ομάδας επιχειρηματιών της Μυκόνου ο οποίος μίλησε στην«Καθημερινή».

Η καταγγελία έγινε για το χρονικό διάστημα από 2017 έως 2019 και περιελάμβανε ακόμη έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ήταν στο νησί, καθώς και επαγγελματίες της Μυκόνου!

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός πήγαινε σε beach bar της Μυκόνου και βεβαίωνε πρόστιμα για την εκμετάλλευση της παραλίας. Το συγκεκριμένο κόλπο θα του έδινε την δυνατότητα να έρθει σε συμβιβασμό με την επιχείρηση και να εισπράξει μεγάλα ποσά για να κάνει τα στραβά μάτια!

Το φθινόπωρο του 2019 μετατέθηκε σε μικρότερο νησί των Κυκλάδων καθώς είχαν γίνει οι πρώτες καταγγελίες. Ωστόσο πήγαινε μέχρι τη Μύκονο για να συνοδεύσει υψηλά πρόσωπα και μάλιστα με εντολή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ!

Δείτε βίντεο:

 

Τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρξε παρέμβαση στα ανώτερα κλιμάκια του Αστυνομικού Σώματος, προκειμένου να παραμείνει στη Μύκονο, κάτι που δεν έγινε.  Η άρνηση ανώτερου αξιωματικού της ΕΛΑΣ τον οδήγησε στην καρατόμησή του!

Η σύλληψη 

Το 2022 ο ένστολος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Ίο όπου συνελήφθη για την δράση του, μαζί με έναν 66χρονο που είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από ζευγάρι επιχειρηματιών στη Ιο ότι τους ζήτησε 30.000 ευρώ για να μην τους κόψει πρόστιμο και για να σταματήσουν οι έλεγχοι.  Τις 10.000 ευρώ θα έπαιρνε ο μηχανικός και τις 20.000 ευρώ ο υπαστυνόμος.

Στη συνέχεια, ήρθαν στο φως οι διάλογοι του ζευγαριού με τον διαμεσολαβητή.

Όταν στις 21 Σεπτεμβρίου έγινε η συνάντηση μαζί του παραδόθηκαν τα 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ακολούθησε η σύλληψη

Ο μηχανικός  συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ για να έχει ευνοϊκότερη ποινή, τηλεφώνησε στον διοικητή για να παραλάβει το μερίδιο του και όταν ο τελευταίος κατέφτασε στο σημείο συνάντησης έγινε και η δεύτερη σύλληψη.

Δείτε επίσης:

Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος σε νησί συνελήφθη για εκβιασμούς σε επιχειρηματίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This