Ένοχος ομόφωνα και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν

«Να απορριφθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου»

Must Read

Αυλαία «έπεσε» σήμερα σε μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες που συντάραξαν το πανελλήνιο.

 

Με ομόφωνη ετυμηγορία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της Κορολάιν, της θανάτωσης της Ρόξυ και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης. Ο δολοφόνος της Καρολάιν, ο οποίος βρίσκεται στο κατάστημα Μαλανδρίνου όπου και κρατείται, ήταν και σήμερα απών από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Σε χθεσινό του έγγραφο προς το δικαστήριο ανέφερε: «Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου στο δικαστήριο». Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αιτήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

«Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο», είπε ο εισαγγελέας και ζήτησε να μη του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό. Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορουμένου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά και για την κλήση σε κατάθεση του πατέρα της Κάρολαιν Κράουτς. 

 

Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Κούτρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα στο μεγαλύτερο βαθμό της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο μεταβιβάστηκε στην αποκλειστική κυριότητα του κατηγορουμένου. Επίσης ο εισαγγελέας τόνισε πως είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. «Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου» τόνισε ο κ. Κούτρας. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Στο πλημμυρισμένο γηροκομείο του Βόλου ο πατέρας της Κάρολαιν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This