Κρήτη: Εκκενώθηκε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη 20 χρόνια!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε σήμερα το πρωί

Must Read

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκκένωση μιας κατάληψης που πραγματοποιούνταν εδώ και όχι ένα και δύο αλλά είκοσι ολόκληρα χρόνια!

Ήταν γύρω στις 5.30 σήμερα το πρωί όταν ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στη οδό Θεοτοκοπούλου, μπροστά στο κτήριο του «Ευαγγελισμού» που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Δείτε βίντεο:

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εισέβαλλαν μέσα στο κτήριο και το εκκένωσαν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ζητήθηκαν και ενισχύσεις υπό τον φόβο επεισοδίων. Κάτοικοι αναφέρουν πως υπήρχε και χρήση χημικών. 

Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν και συνελήφθησαν δέκα άτομα χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

Το κτήριο σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα στους χώρους του. Η οδός Θεοτοκούλου και οι παρακείμενες οδοί έχουν αποκλειστεί.

Η επιχείρηση βρισκόταν εδώ και καιρό στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκκενώσεων που συμβαίνουν σε πολλά κτίρια σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο χώρος αποτελούσε ορμητήριο για παράνομες δραστηριότητες, καθώς μέσα υπήρχαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, νεαρής ηλικίες, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Oι εκάστοτε πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος είχαν προσπαθήσει να βρουν λύση για το ζήτημα του κτιρίου ώστε να μπορέσουν να το αξιοποιήσου.

Τον Ιούλιο του 2008 επί πρυτανείας Γιάννη Παλλήκαρη είχε δοθεί τελεσίγραφο στους καταληψίες, όμως δεν έγινε τίποτα.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This