«Άσε, τα έκανα σκ…» – Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία της Ουρανίας Γερoλύμου από τον εγγονό της

Ξυπνούν μνήμες από τη δολοφονία της Ουρανίας Γερoλύμου από τον εγγονό της στη Ρόδο για μια τηλεόραση και 100 ευρώ

Must Read

Οι φρικτές μνήμες από τη δολοφονία της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου για μiα… τηλεόραση και 100 ευρώ μέσα στο σπίτι της, στο Ασγούρου Ρόδου, στις 4 Νοέμβριου 2014, αναμένεται να αναβιώσουν στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου στις 7 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του 30χρονου εγγονού της άτυχης ηλικιωμένης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια και δεκαετή κάθειρξη!

Η καταδικαστική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είχε εκδοθεί στις 5 Νοεμβρίου 2018 και καθαρογράφτηκε στις 3 Ιουλίου 2020. Οπως εκτίμησαν νομικοί κύκλοι στη «Δημοκρατική», η αίτηση αναίρεσης του 30χρονου θα απορριφθεί ως εκπρόθεσμη, καθώς υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου 2022 και είχε παρέλθει προ πολλού η προθεσμία των 20 ημερών από την καθαρογραφή, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου είχαν καθίσει ο 30χρονος εγγονός της 69χρονης Κυριάκος Μαρκόπουλος και η 33χρονη ετεροθαλής αδελφή του Αικατερίνη Βιδάλη, που είχαν καταδικαστεί με δύο αντιφατικές αποφάσεις των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων Κω και Ρόδου σε ισόβια και κάθειρξη 10 ετών.

Το λαϊκό δικαστήριο της Κω είχε κρίνει ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τη μεν Βιδάλη και είχε απαλλάξει από τις κατηγορίες τον αδελφό της. Στη συνέχεια, όμως, ο Αρειος Πάγος είχε κρίνει ότι στο αθωωτικό σκέλος της η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά σε συμπεράσματα. Ετσι, είχε αναπέμψει την υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, στο οποίο η αθωωτική απόφαση ανετράπη. Για την απόφαση ενοχής του κατηγορουμένου το δικαστήριο εκτίμησε και αξιολόγησε την κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος είχε καταθέσει ότι ο 26χρονος, μετά την προσαγωγή του στο Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου και ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες της Αστυνομίας για την ανακάλυψη του υπαιτίου ή των υπαιτίων της δολοφονίας και της ληστείας σε βάρος της Ουρανίας Γερολύμου, παραδέχθηκε ενώπιόν του την ενοχή του, λέγοντάς του: «Εγώ το έκανα, ευχαριστήθηκες τώρα;»

Ομολογία ενοχής

Παράλληλα, αξιολογήθηκε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν παρουσίασε άλλοθι για τις κινήσεις του από τις 21.00 ως τις 22.30 της 3ης Νοεμβρίου 2014, δηλαδή το κρίσιμο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο τοποθετείται από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο ο θάνατος της Ουρανίας Γερολύμου, καθώς επίσης η φράση «Ασε, τα έκανα σκ…» που είπε σε φίλο του, όταν εκείνος τον ρώτησε για ποιον λόγο τού παρέδωσε άλλη μάρκα τηλεόρασης από εκείνη που είχαν συμφωνήσει, φράση που αποτελεί έμμεση ομολογία ενοχής. Στην κρίση των δικαστών βάρυνε, επίσης, ότι εντοπίστηκε DNΑ του κατηγορουμένου στη θήκη του μαξιλαριού που χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει το πολτοποιημένο κεφάλι της Ουρανίας Γερολύμου, κάτι που υποδηλώνει σαφώς την παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος. Τέλος, κομβικής σημασίας ήταν η κατάθεση ενός φίλου του 30χρονου, που είχε κατηγορηθεί για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και, συγκεκριμένα, της τηλεόρασης. Στον συγκεκριμένο, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι είχε πει να μην αποκαλύψει τίποτε για την πώλησή της στην αδελφή του.

Από την ιατροδικαστική εξέταση είχε προκύψει ότι η άτυχη ηλικιωμένη χτυπήθηκε με ασύλληπτη βιαιότητα, που είχε ως συνέπεια την πολτοποίηση του προσώπου της, ενώ υπέστη κατάγματα στα πλευρά και τραύματα σε καρδιά, συκώτι και στομάχι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This