Με σπάνιο καρκίνο η πρωταθλήτρια Μαρία Αριστοτέλους: «Δεν είναι φωτογραφία εγκυμοσύνης, αν και θα ταίριαζε στην ηλικία μου»

H συγκλονιστική ανάρτηση της πρωταθλήτριας Κύπρου

Must Read

Μια συγκλονιστική ανάρτηση από μια νεαρή αθλήτρια γεμάτη όνειρα για τη ζωή, προκαλεί ρίγη συγκίνησης, ενώ παράλληλα «ισοπεδώνει» την κουλτούρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαρία Αριστοτέλους στα 32 της χρόνια ποζάρει κρατώντας στα χέρια της μια απεικόνιση υπερήχου που θυμίζει υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης, όπως συνηθίζουν πολλές γυναίκες να ανακοινώνουν τα ευχάριστα νέα, μιμούμενες συνήθως τις influencers. H Βαλκανιονίκης και πρωταθλήτρια Κύπρου στο άλμα επί κοντώ όμως δεν περιμένει παιδί, αλλά διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου για την οποία μιλάει ανοιχτά και στέλνει ηχηρό μήνυμα στους ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη με σοβαρά θέματα υγείας.

«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο. Όχι δεν είναι μια φωτογραφία ανακοίνωσης εγκυμοσύνης, αν και αυτό θα “ταίριαζε καλύτερα” στην ηλικία μου και στο ύφος όσων επιδιώκουμε να προβάλουμε στα social media, λες και οι ζωές όλων μας είναι στημένες με ροδοπέταλα» γράφει στην ανάρτησή της η αθλήτρια και εξηγεί: «Τους τελευταίους δυόμισι μήνες ξεκίνησε για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία από ένα απλό ψαχούλεμα που έκανα στο λαιμό, πιάνοντας ένα κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού. Από την στιγμή που αντιλήφθηκα ότι το είχα για κάποιες εβδομάδες και δεν υποχωρούσε, ξεκίνησα να το ψάχνω».

Περιγράφοντας  τα επόμενα βήματά της αλλά και το πώς διαγνώστηκε με καρκίνο, αναφέρει: «Η πρώτη επίσκεψη στο γιατρό και οι πρώτες “οδηγίες” για επανέλεγχο μετά από ένα μήνα δεν με άφησαν ικανοποιημένη, καθώς εγώ γνωρίζω το σώμα μου καλύτερα από τον καθένα. Αν και δεν ένιωθα οποιοδήποτε σημείο που να υποδεικνύει ότι πρόκειται για κάτι κακό, ήξερα ένα βασικό κανόνα: “Ο χρόνος και η ορθή διάγνωση είναι πολύ σημαντικά – όσο κακό και να είναι το αποτέλεσμα”. Έτσι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών με τον καρκίνο μέχρι να τον ξετρυπώσουμε. Και ενώ η μια εξέταση μετά την άλλη οδηγούσαν σε αρνητικά αποτελέσματα -είσαι καθαρή- εγώ τους έλεγα πως χωρίς να ξέρω τι είναι δεν θα σταματήσω να το ψάχνω, Και ο επιμένων νικά! Μέσα από διαδοχικά μικρά «θαύματα», όπως τα αποκαλώ, ξετρυπώσαμε το Ραβδομυοσάρκωμα στη μύτη που είχε ήδη κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες του λαιμού και στα οστά».

Η ίδια τονίζει ότι ίσως να μην ήταν τελικά όσο άτυχη πίστεψε στην αρχή: «Αυτό που έχω είναι πιο σπάνιο από το να κέρδιζα το τζόκερ, είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε ενήλικες και είμαι πολύ “άτυχη”. Ή μήπως όχι; Είμαι η πιο τυχερή στον κόσμο, γιατί σημασία δεν έχει τι μας έρχεται αλλά πως το αντιμετωπίζουμε» αναφέρει και καταλήγει στέλνοντας το δικό της μήνυμα: «Τόσα χρόνια πρωταθλητισμού, έμαθα πως σημασία δεν έχει πόσο ισχυρός ή μεγαλύτερος είναι ο αντίπαλος, αλλά να παλεύεις για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ΟΛΕΣ σου τις δυνάμεις και τα μέσα, που με λίγη τύχη θα είναι το επιθυμητό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This