Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Χαλάει από σήμερα ο καιρός» – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Την Τρίτη η πιο δύσκολη ημέρα, την Πέμπτη ο καιρός φτιάχνει

Must Read

Καμπανάκι για μεταβολή των καιρικών συνθηκών χτυπά ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Όπως εξήγησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, από σήμερα χαλάει ο καιρός. «Στη βορειοδυτική Ελλάδα θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού και κοντά στα σύνορα με την Αλβανία θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες», είπε και συμπλήρωσε πως μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς τα κεντρικά.

Βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια ο καιρός δεν φαίνεται να μεταβάλλεται σημαντικά. Ωστόσο, εξηγεί πως οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά προς το κεντρικό και βόρειο με Αιγαίο με 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία είναι επίσης σε πτώση στη βόρεια Ελλάδα και δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς. Νοτιότερα ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους 26-28 βαθμούς.

«Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν προς το απόγευμα και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 27 βαθμούς, αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ενώ ο βαρδάρης φέρνει ανέμους έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς», ανέφερε και συνέχισε:

«Η αυριανή ημέρα θα είναι πιο δύσκολη και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα. Στη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ενδέχεται να έχουμε μέχρι και πλημμυρικά επεισόδια, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος».

Από την Τετάρτη, αυτό το κύμα θα κινηθεί πιο νότια – νοτιοανατολικά και θα περάσει από τις περισσότερες περιοχές με πιο ήπιες εντάσεις ενώ από την Πέμπτη ο καιρός φτιάχνει και πάλι, με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να είναι θερμό, σε ανοιξιάτικα επίπεδα, καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This