Μαζική πορεία πάνω από 2000 πολιτών για το Βενιζέλειο, μετά την καρατόμηση της διοίκησης

Δεν θέλουν να μετατραπεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας

Must Read

Οι ηχηρές φωνές των υγειονομικών του Βενιζελείου νοσοκομείου ακούστηκαν σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, μια μόλις μέρα μετά την καρατόμηση της διοίκησης από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με κεντρικό σύνθημα ότι δεν θα επιτραπεί το Βενιζέλειο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας και να απαξιωθούν οι υπηρεσίες υγείας στο Ηράκλειο, υγειονομικοί, φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί φορείς, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αλλά και συνταξιούχοι, έδωσαν το «παρών» στην σημερινή κινητοποίηση.

Δείτε βίντεο:

Η αρχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο, όπου πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις, ζητώντας άμεσα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωσή του. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου, καταλήγοντας στην Πλατεία Ελευθερίας. Για την διευκόλυνση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 έως τις 3, κήρυξαν για τον ιδιωτικό τομέα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αλλά και για το δημόσιο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

«Παρά υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, οι πολίτες ζητούν διαβεβαιώσεις για ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Κρήτης που οδεύει προς κατάρρευση», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Φανή Καλαθάκη ο Πρόεδρος Γιατρών ΕΣΥ, Νομού Ηρακλείου, Αλέξανδρος Καφετζάκης.

Δείτε βίντεο:

 

Την Δευτέρα στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε «μη αποδεκτή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο», ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες για τις καθυστερήσεις στα χειρουργεία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την στελέχωση των χειρουργείων με αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να καλυφθούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια την ημέρα για τους επόμενους τρεις μήνες, προσθέτοντας ότι για το διάστημα μετά το επόμενο τρίμηνο, θα προωθηθούν fast track προσλήψεις γιατρών, σε όσες ειδικότητες απαιτούνται, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Επιπλέον χθες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του υπουργού παύονται από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This