Τρόμος με την ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τον «γίγαντα» σεισμό

Ο γνωστός σεισμολόγος προειδοποιεί ότι θα ζήσουμε μεγάλους σεισμούς

Must Read

Αίσθηση και φόβο προκάλεσε η αινιγματική ανάρτηση που έκανε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, με τον ίδιο στη συνέχεια να εξηγεί ότι η χώρα μας αναμένεται να ζήσει μεγάλο σεισμό.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλoς έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει; ΥΓ. Αν και ο θεός των σεισμών στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος)».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή του αυτή προκάλεσε ερωτηματικά, με τον ίδιο να εξηγεί μιλώντας στο enikos.gr: «Για περισσότερα από δύο χρόνια δεν έχει γίνει ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ και άνω στην Ελλάδα. Την στιγμή που στη χώρα μας κατά μέσο όρο γίνεται τουλάχιστον ένας σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου αιώνα» ανέφερε και αναφέρθηκε στον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο πριν τρία χρόνια:

«Επεξηγηματικά, την διετία 2019-2021 έγιναν 6 μεγάλοι σεισμοί στην χώρα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σάμου το 2020 με Ρίχτερ. Μάλιστα, εκείνη τη διετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας» ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι σύντομα αναμένεται να ζήσουμε ξανά μεγάλους σεισμούς στην Ελλάδα:

«Επομένως, όταν έχουμε υπέρβαση των δύο ετών έρχεται το φαινόμενο που ονομάζω ‘σεισμική άπνοια’. Έτσι, στην διετία που διανύουμε υπάρχει αυτή η ‘άπνοια’, επειδή στην προηγούμενη το φαινόμενο γνώρισε έξαρση. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ και αναμένεται να έχουμε ισχυρούς σεισμούς στη χώρα» κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Λέρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This