Δήμαρχος Αγράφων: «Από το 2024 θα δίνουμε 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην περιοχή»

Βάζει ιδέες, δίνει κίνητρα και χρήματα

Must Read

Η εξαγγελία του δεν είναι από τα… Άγραφα, αλλά αναμένεται να γίνει πράξη και με υπογραφή, λίαν συντόμως!

Πιο συγκεκριμένα, μία σημαντική πρωτοβουλία έχει λάβει ο δήμος Αγράφων, δίνοντας ήδη 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στον δήμο. Τα χρήματα δε αυτά θα διπλασιαστούν με τη νέα χρονιά! Ένα εγχείρημα με σκοπό να δώσει κίνητρα για νέους γονείς και λύση έστω σε έναν βαθμό, στο δημογραφικό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλέξη Καρδαμπίκη, ο δήμος παροτρύνει νέα ζευγάρια να εγκατασταθούν μόνιμα στην Στερεά Ελλάδα και στα γραφικά Άγραφα, την ιστορική και πανέμορφη οροσειρά ανάμεσα σε Ευρυτανία και τις παρυφές της Θεσσαλίας μέσω Καρδίτσας.

Όπως είπε, χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στον δήμο και θα επιλέξουν την ζωή του χωριού και όχι της πόλης. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε. Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στον δήμο, δίνουμε 1500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000. Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This