Για απάτη και πλαστογραφία κατηγορείται υπάλληλος της Βουλής

Έχει παυθεί από τα καθήκοντά του σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές

Must Read

Από τα καθήκοντά του έχει παυθεί υπάλληλος της Βουλής που κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές του διαμερίσματος του και παρουσιαζόταν ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής.

Ο εν λόγω έχει ήδη παυθεί οριστικώς από τα καθήκοντα του από το πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής για σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ο συγκεκριμένος είχε φτάσει στο σημείο να νοικιάσει νοίκιασε το ίδιο σπίτι στην Αγία Παρασκευή 31 φορές!

Τις δικές του εξηγήσεις δίνει ο 41χρονος, ο οποίος καταγγέλλεται ότι  και μόλις έπαιρνε την προκαταβολή προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

Ο 41χρονος πρώην υπάλληλος της Βουλής μιλώντας στον Alpha ισχυρίστηκε: «Είναι ψέματα οι καταγγελίες αυτές. Είναι δικό μου το ακίνητο και έχω και έγγραφο ότι θα βγει σε πλειστηριασμό τον Μάιο του 2024. Οπότε όποιος και να έμπαινε θα είχε προστασία μόνο για έξι μήνες. Οι μισθώσεις αυτές έγιναν πριν το ακίνητο αυτό βγει σε πλειστηριασμό υπό τον σκοπό να μπορώ να εισπράττω ενοίκιο, ώστε να μπορώ να καλύψω τους μισθωτές, τους ανθρώπους στους οποίους όφειλα χρήματα. Συστηματικά γίνονται επιστροφές στους ανθρώπους. Όλες οι επιστροφές γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξαπάτησης. Έχω επιστρέψει ήδη περίπου 32.000 ευρώ. Όλος ο κόσμος ήθελε να νοικιάσει αυτό το ακίνητο στην τιμή των 700 ευρώ. Η τιμή αυτή για ένα σπίτι 170 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή είναθι ανύπαρκτη. Εγώ έκανα αυτές τις μισθώσεις με σκοπό να προφυλάξω το ακίνητο από τον πλειστηριασμό. Ενα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν ζω μόνος μου, ζω με τον πατέρα μου, ο οποίος δεν ήθελε να βγει από το ακίνητο. Να ξέρουν όσοι νιώθουν εξαπατημένοι ότι θα λάβουν τα χρήματά τους. Λυπάμαι γι’ αυτή την κατάσταση».

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 41χρονος προχωρούσε σε αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακινήτων και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή. Συνέτασσε μισθωτήριο που το αναρτούσε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και μετά την καταβολή των χρημάτων έλυνε το μισθωτήριο και προχωρούσε στο επόμενο θύμα του.

Η πρόσληψη του φερόμενου δράστη στην Βουλή έγινε το 2016 και διορίστηκε ως δικηγόρος εκμεταλλευόμενος ρυθμίσεις για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ τοποθετήθηκε στην επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου.

Έταζε μέχρι και διορισμούς στη Βουλή έναντι αμοιβής, ενώ πλαστογραφούσε και το λογότυπο της Βουλής στέλνοντας email σε επιχειρηματίες και πολίτες ζητώντας χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει με σίγουρες αποδόσεις!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This