Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών σε Καλαμάτα και Αθήνα – Επτά συνολικά συλλήψεις

Kατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και άλλων ουσιών

Must Read

Εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν 1,7 κιλά κοκαΐνης.

Επίσης, κύκλωμα στο Περιστέρι είχε μετατρέψει διαμέρισμα σε αποθήκη και σούπερ μάρκετ ναρκωτικών ενώ το χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο για διακίνηση στην Ομόνοια και τον Άγιο Παντελεήμονα. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της ΓΑΔΑ πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα.

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 133 γραμμ. ηρωίνης, 505 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 411,85 γραμμ. κάνναβης, 20 γραμμ. άγνωστης σύστασης ουσία, πλαστό χαρτονόμισμα, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος κενών συσκευασιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την επιχείρηση στην Καλαμάτα ο αρχηγός της οργάνωσης προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, χτυπώντας με ταχύτητα με το όχημα που οδηγούσε έναν αστυνομικό, τον οποίο τραυμάτισε και προκάλεσε φθορές σε υπηρεσιακό όχημα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τραυματίσει άλλους δύο αστυνομικούς.

Σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για ναρκωτικά, όπλα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Οι 4 κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με επαγγελματική δομή, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες διακινούσαν σε πελάτες τους εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο αρχηγός της οργάνωσης.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα:

  • αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε σημεία – «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν σε δασώδη περιοχή, έξω από την πόλη της Καλαμάτας,
  • μοίραζαν τις ναρκωτικές ουσίες σε αυτοσχέδιες συσκευασίες, τις οποίες μετέφεραν στο κατάστημα για την περαιτέρω διακίνησή τους,
  • λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο και σύλληψή τους.

Από την πολύμηνη έρευνα, διακριβώθηκε επίσης ο ρόλος κάθε μέλους του κυκλώματος ως εξής:

  • 53χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, είχε αναλάβει το συντονισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών, εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,
  • 44χρονος και 41χρονος, υπάλληλοι του καταστήματος, είχαν αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της οργάνωσης,
  • 44χρονος, από κοινού με τον αρχηγό, είχε αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών από τις «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν στο κατάστημα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- κιλό και -783,5- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • -80- φυσίγγια,
  • σκευάσματα αναβολικών ουσιών,
  • 3 σπρέι πιπεριού,
  • -9.815. ευρώ και
  • -5- οχήματα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζονται.

Πηγή φωτό: Ελληνική Αστυνομία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This