Ξεκινά γονιδιακός έλεγχος μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο των δύο βρεφών

Εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο

Must Read

«Πέπλο» μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση θανάτου των δύο μωρών, που πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών στην Κάτω Αχαΐα. Οι Αρχές συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να πέσει άπλετο «φως» στην περίεργη αυτή ιστορία. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά γενετικός έλεγχος, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκος Νικολάου, έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης, δεδομένου του θανάτου του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022.

«Με λένε Πισπιρίγκου»

Χθες, η 23χρονη Ειρήνη, μητέρα των δύο μωρών εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου μίλησε για τις δύο απώλειες που βίωσε, αλλά και για το πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

H μητέρα των δύο βρεφών στην Αχαΐα, τα οποία πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών, ανέφερε οτι δεν σέβονται το πένθος της, αντιθέτως τη βρίζουν και τη αποκαλούν….Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Με λένε Πισπιρίγκου στα social media. Δεν είμαι Πισπιρίγκου», είπε η νεαρή γυναίκα και συνέχισε: «Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι».

Η 23χρονη περιέγραψε τα συμπτώματα που είδε στο πρώτο από τα δύο παιδιά που γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και 19 ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή. Η μητέρα έκανε λόγο για περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια. «Φώναξα την σπιτονοικοκυρά μου που ήταν δίπλα και μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και φωνάξαμε ασθενοφόρο», ανέφερε.

Για το δεύτερο παιδί η 23χρονη υπογράμμισε ότι «έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, όπου γυρνούσαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και το παιδί συνήλθε. Είπαν δεν ήταν κάτι, έχει σωστούς σφυγμούς, αλλά πρέπει να πάει στο Καραμανδάνειο. Είχε σπασμούς. Μας έστειλαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Ήμασταν έναν μήνα μέσα, κάναμε όλες τις εξετάσεις. Εκεί μου είπαν ότι οι σπασμοί ίσως είναι από κάποιο φάρμακο».

«Ήμουν συνέχεια μαζί της, εκεί μου παίζαμε, ξαφνικά χανόταν. Γυρνούσαν τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη. Φώναζα αμέσως τον γιατρό» πρόσθεσε η ίδια.

Επιμένει πως τα παιδιά της ήταν υγιή

Η 23χρονη μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το μωρό της κατέληξε μπροστά στα μάτια της. Επέμεινε δε, ότι τα παιδιά της ήταν υγιή και παρά το πλήθος εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, η ίδια δεν έλαβε απάντηση από τους γιατρούς. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα, η δήλωσή της ότι ήταν παρούσα όταν το παιδί μιας φίλης της πέθανε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που κατέληξαν και τα δικά της μωρά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This