24ωρη απεργία στο efood το Σάββατο – Δείτε τα αιτήματα των εργαζομένων

Must Read

Σε απεργία προχωρά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων της πλατφόρμας efood Περιφέρειας Αττικής, ενώ καλεί σε απεργιακή μοτοπορεία με στόχο την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την εταιρεία ότι αρνείται να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα. «Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να υποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της. Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή σε 24ωρη βάση με την αρχή του “μεταμεσονύκτιου πάρτι των κερδών τους” αρχικά να αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι freelancer», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να υπογράψει άμεσα η εταιρεία τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις, να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής), να υπάρξουν μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται και τέλος να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This