Ο ΕΦΚΑ «πέθανε» ηλικιωμένη και ζει χωρίς σύνταξη και φάρμακα

Τι καταγγέλει ο γιος της

Must Read

Μια μακάβρια καταγγελία έκανε ο γιος μιας ηλικιωμένης ο οποίος ανέφερε πως η μητέρα του έχει «πεθάνει» τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με το σύστημα του ΕΦΚΑ, και γι’ αυτό ζει χωρίς σύνταξη, φάρμακα και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρότι ολοζώντανη!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο γιος, Δημήτρης Μαραγκός είπε πως όλα ξεκίνησαν ότι η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα σε γιατρό, ωστόσο, δεν τα κατάφερε καθώς η πρόσβαση στο σύστημα ήταν κλειστή, αφού φαινόταν ότι απεβίωσε τον Ιούλιο!

Τον «θάνατο» της ηλικιωμένης επιβεβαίωσε και ο ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω όταν πήγε εκεί η γυναίκα και ο γιος της.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι υπάλληλοι σε μητέρα και γιο, το πρόβλημα προέκυψε από μία αλλοδαπή, που έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού. «Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν… νεκρή», είπε ο ίδιος.

Για το λάθος μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Ηλίας Τσούνης, λέγοντας πως «στο μητρώο υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ».

Και πρόσθεσε: «Απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί ενώ πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση των στοιχείων η οποία κρίνεται αναγκαία.

Δείτε την καταγγελία:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This