«Μάστιγα» οι τηλεφωνικές απάτες – Χιλιάδες ευρώ άρπαξαν επιτήδειοι σε Λαμία και Κρήτη

Θύματα μια 89χρονη και ένας φαρμακοποιός

Must Read

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι τηλεφωνικές απάτες που έχουν ως αποτέλεσμα επιτήδειοι να «τσεπώνουν» χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην Λαμία όταν, χθες το μεσημέρι, μια 89χρονη δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο ο οποίος της παρουσιάστηκε σαν ορθοπεδικός χειρουργός και την ενημέρωσε πως ο γιος της είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Μάλιστα, για να καταφέρει να πείσει την ηλικιωμένη ότι έλεγε δήθεν την αλήθεια της έδωσε στο τηλέφωνο τον γιο της ο οποίος ήταν ο συνεργός του!

Ο άνδρας, σαν καλός ηθοποιός, της είπε: «Μάνα βοήθεια!» και η γυναίκα «λύγισε».

Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο η γυναίκα έσπευσε να μαζέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς και κοσμήματα, τα έβαλε μέσα σε νάιλον σακούλα και τα άφησε, κατ’ υπόδειξη των δραστών, κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της.

Όπως δήλωσε στις Αρχές, οι απατεώνες της απέσπασαν 5.000 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα, ένα ζεύγος χρυσά σκουλαρίκια και ένα ζεύγος χρυσά μανικετόκουμπα.

Απάτη και στην Κρήτη 

Θύμα απάτης δια μέσω τηλεφώνου έπεσε και ένας 66χρονος φαρμακοποιός στα Χανιά.

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία, δέχθηκε τηλέφωνο από άγνωστο ο οποίος υποστήριξε πως είναι λογιστής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και ανέφερε πως ο φαρμακοποιός έπρεπε να καταθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τις δαπάνες για τα φάρμακα.

Το θύμα πείστηκε και κατέθεσε μέσω e-banking το ποσό των 4.120 ευρώ! Όταν συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για απάτη, έσπευσε άμεσα να καταγγείλει το περιστατικό.

Η κινητοποίηση οδήγησε στην σύλληψη ενός 19χρονου Έλληνα στα Γιάννενα το οποίο «πρόδωσε» ο λογαριασμός που είχε δώσει για την κατάθεση των χρημάτων. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This