ΕΛ.ΑΣ. gate: «Ξεχάστηκε» στα συρτάρια η υπόθεση με τους αστυνομικούς «Φιλιππινέζες» του Φουρθιώτη

Έγγραφο «φωτιά» καίει τον «terminator» της 17Ν Φώτη Νασιάκο!

Must Read

Με αφετηρία τη σκανδαλώδη και ακόμη λιμνάζουσα υπόθεση της αστυνομικής φύλαξης του «παρουσιαστή» Μένιου Φουρθιώτη, ο Φώτης Νασιάκος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που «ακούμπησε» και συνέλαβε τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, καταγγέλλεται σήμερα πως απείλησε να «ακουμπήσει» τον επιτελάρχη του αρχηγείου με σκοπό να τον στείλει στην αποστρατεία

Ο «εξολοθρευτής» της 17Ν Φώτης Νασιάκος

Την ώρα που η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων επιμένει να μη φέρνει ακόμη σε πέρας το ζήτημα με την περιβόητη φρουρά Φουρθιώτη, αποκαλύπτεται με σημερινή έγγραφη κατάθεση, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», ότι ο τότε αντιστράτηγος-επιτελάρχης «απειλήθηκε» τηλεφωνικά απ’ τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Φώτη Νασιάκο που την περίοδο εκείνη ήταν σύμβουλος στην Κατεχάκη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Νασιάκος, που αποκόμιζε δάφνες αφού επί των ημερών του εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, αγνοώντας -όπως καταγγέλλεται- επιδεικτικά τις εντολές του πολιτικού του προϊσταμένου, φέρεται ότι «απείλησε» τον επιτελάρχη πως «με τον αγκώνα του μπορεί να τον σπρώξει και να αποστρατευτεί…» Και ο πρώην αρχηγός δεν αναφερόταν ασφαλώς στη σκανδαλώδη περίπτωση Φουρθιώτη που οργίαζε τον καιρό εκείνο, αλλά στις «παράπλευρες απώλειες» που δεν αφορούσαν ωστόσο τον ίδιο, αλλά άλλους απόστρατους συναδέλφους του, που τους είχε και έχει διατεθεί συμβατικό όχημα με εν ενεργεία αστυνομικό/ούς.

Ωραίο μου πλυντήριο…

Πάντως, όπως αποκαλύπτουμε, οι Εσωτερικές Υποθέσεις, που υποτίθεται λειτουργούν «αυτόνομα» αφού υπάγονται απευθείας στον εκάστοτε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ολοκληρώσουν την πολυπόθητη έρευνά τους για την πολυσυζητημένη πολυμελή φρουρά Φουρθιώτη, που εξασφάλιζε (σ.σ.: μετά τα απαραίτητα SMS) με τις ευλογίες τού τότε υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και πλέκοντας φυσικά δημόσια από τηλεοράσεως (σ.σ.: Νέο Epsilon) το εγκώμιο του τότε υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Ο Μένιος Φουρθιώτης με την Τζούλια Αλεξανδράτου την περίοδο που εκείνος ήταν manager της

Όπως αποκαλύπτουμε, μόλις στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου κλήθηκε να καταθέσει ο τότε καθ’ ύλην αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός, ο οποίος αφού ξέσπασε το σκάνδαλο κλήθηκε με εντολή του τότε αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να «κόψει» όχι μόνο την περιττή φρουρά -μετά τα γκαζάκια τον Αύγουστο 2020 στη σκοπιά στη βίλα Φουρθιώτη στον Διόνυσο-, αλλά και κάμποσες στρατιές αστυνομικών που συνήθως «λούφαραν» και «λουφάρουν» ως σωματοφύλακες-ορντινάτσες σε διάφορους επιχειρηματίες, απόστρατους αξιωματικούς, αλλά και πρώην γηραλέους αρχηγούς του αστυνομικού σώματος.

Να σημειωθεί, πάντως, πως μόλις ξέσπασε το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο με τη φρουρά Φουρθιώτη ο «παρουσιαστής» κατηγορήθηκε πως έστησε στις 17/4/2021 με δύο ποινικούς συνεργούς του το «γάζωμα» με καλάσνικοφ στην πρόσοψη της βίλας του. Και αυτό στην προσπάθειά του να επανακτήσει ακέραιη τη φρουρά του. Ενέργεια για την οποία συνελήφθησαν και οι τρεις και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στη συνέχεια όλοι τους προφυλακίστηκαν.

Οι σκηνοθετημένοι πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη

Σήμερα, όμως, οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. περιέργως δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την έρευνά τους, και τη στιγμή που τους πρόλαβε ακόμη και η Δικαιοσύνη, η οποία καταδίκασε πρωτόδικα τον Οκτώβριο του 2022 για τους σκηνοθετημένους πυροβολισμούς και τους τρεις κατηγορουμένους.

Το έγγραφο-φωτιά που καίει τον «Terminator» της τρομοκρατιας Φωτη Νασιακο

Ο τότε επιτελάρχης έλαβε εμφανώς καθυστερημένα κλήση και καταθέτει σήμερα στους Αδιάφθορους πως όταν έσκασε το σκάνδαλο ο τότε υπουργός Μ. Χρυδοχοΐδης τού έδωσε εντολή να «κόψει» από παντού τους «περιττούς» διαθέσιμους αστυνομικούς «φρουρούς». Στο πλαίσιο αυτό, όμως, και μόλις ο επιτελάρχης τόλμησε να βάλει στη λίστα και κάποιους αστυνομικούς και ειδικά πρώην αρχηγούς (σ.σ.: Τσιατούρας κ.τ.λ.), του τηλεφώνησε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος, που ήταν ήδη την περίοδο εκείνη σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη, και τον προειδοποίησε να πάρει πίσω την υπογραφή του λέγοντας στον αντιστράτηγο ότι «μπορώ να σε… ακουμπήσω στην αποστρατεία…».

Αναλυτικά, ο απόστρατος πλέον αντιστράτηγος αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Αποτέλεσμα αυτού ήταν στις 14/8/2020 περί ώρα 17.30 και ευρισκόμενος με κανονική άδεια στη Λάρισα, να δεχθώ τηλεφώνημα από τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νασιάκο Φώτιο (σύμβουλο του κ. υπουργού) που σε έντονο ύφος μού έκανε αυστηρές παρατηρήσεις λέγοντάς μου μάλιστα πως με τον αγκώνα του μπορεί να με σπρώξει και να αποστρατευτώ και πως ο αρχηγός είναι θεσμός και θα πρέπει να του κλείνουν τα μάτια οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται δίπλα του. Προφανώς αναφερόταν στη μείωση διαθέσιμης φύλαξης πρώην αρχηγού του σώματος την οποία είχα υπογράψει».

Κόψε ράψε

Ο απόστρατος αντιστράτηγος, μάλιστα, παραθέτει και συγκεκριμένες οδηγίες που έλαβε μετά το σκάνδαλο Φουρθιώτη. «Μίλησα για το δημιουργηθέν ζήτημα με τον προϊστάμενο του γραφείου του κ. υπουργού (αναφέρει το όνομά του), ο οποίος, αφού ενημέρωσε τον κ. υπουργό, μου μετέφερε την εντολή πως μπορώ να υπογράφω άνευ εγκρίσεως του υπουργού στις περιπτώσεις που αφορούσαν μείωση ή διατήρηση του αριθμού του διατιθέμενου αστυνομικού προσωπικού προς φύλαξη προσώπων ή στόχων. Ετσι υπέγραψα κάποιες γνωμοδοτήσεις που έλαβα απ’ την αρμόδια επιτροπή και οι οποίες αφορούσαν υποθέσεις με μειωμένο ή ίδιο αριθμό αστυνομικών. Επρόκειτο κυρίως για φύλαξη απόστρατων αστυνομικών και αφορούσαν εξοικονόμηση περίπου 80-100 περιπολικών (δυσεύρετων την εποχή εκείνη) και 150-200 αστυνομικών».

Το έγγραφο-φωτιά που καίει τον «Terminator» της τρομοκρατιας Φωτη Νασιακο

Στενός κορσές

Ο τότε επιτελάρχης, όμως, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικός στην κατάθεσή του, καθώς επιστρέφοντας απ’ την άδειά του διαπίστωσε πως οι αποφάσεις του πήγαν στις καλένδες… «Επιστρέφοντας στην υπηρεσία μου πληροφορήθηκα πως οι ανωτέρω αποφάσεις μου δεν υλοποιήθηκαν, χωρίς να ερευνήσω το πώς και αν πράγματι ακυρώθηκαν. Εκτοτε ουδεμία απόφαση έλαβα επί της ουσίας, περιοριζόμενος στα λοιπά καθήκοντα του επιτελάρχη που αφορούσαν την εύρυθμη λειτουργία και δραστηριότητα των κλάδων του αρχηγείου κ.τ.λ. Τυχόν υπογραφείσες διαταγές μου οι οποίες αφορούσαν την προστασία του κ. Φουρθιώτη ή τη φρούρηση εγκαταστάσεών του, ελήφθησαν με την ανωτέρω προαναφερθείσα διαδικασία σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις της γνωμοδοτικής επιτροπής και την έγκριση του υπουργού. Τον κ. Φουρθιώτη δεν τον γνωρίζω αν και τηλεφώνησε αρκετές φορές στο υπασπιστήριό μου, απαιτώντας ενίσχυση της αστυνομικής του προστασίας…» καταλήγει σήμερα ο απόστρατος αντιστράτηγος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This