«Επιχείρησε να μου αρπάξει το όπλο» υποστηρίζει ο αστυνομικός – Εν ψυχρώ δολοφονία καταγγέλλουν οι συγγενείς του 17χρονου Ρομά

Ο θείος του νεκρού ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά και μετά τον πυροβόλησε

Must Read

Τη μαρτυρία του από τον τόπο της τραγωδίας κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού με τον 17χρονο Ρομά, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία.

«Ξαφνικά ακούω μια σφαίρα, έναν πυροβολισμό και βγαίνω έξω και βλέπω κάτω στον δρόμο δύο άτομα. Γίνεται χαμός, να φωνάζουνε ”τον σκότωσες”. Κατεβαίνω και εγώ κάτω, βλέπω ένα παιδί στο έδαφος πεσμένο και ο αστυνομικός προσπαθούσε κι αυτός να τον πιάσουμε, για τον βάλουμε στο αυτοκίνητο», αναφέρει ο άνδρας μιλώντας στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα.

Λίγο μετά το συμβάν, ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ φέρεται να υποστήριξε πως ο ανήλικος προσπάθησε να του πάρει το όπλο. «Του φώναζα να ανοίξει την πόρτα, για να του κάνουμε έλεγχο, είχα βγάλει το πιστόλι μου, γιατί δεν ήξερα ποιος βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος και αν φέρει όπλο. Όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου, επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του, τράβηξα το πιστόλι και τότε άκουσα τον κρότο. Πάγωσα…», φέρεται να δήλωσε.

«Ερχόταν σε μένα για τον γλιτώσω…»

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς του άτυχου 17χρονου, καταγγέλλουν «εν ψυχρώ δολοφονία». «Ερχόταν σε μένα για τον γλιτώσω, για να πει ”θείο βοήθεια”. Του χτυπάει ο αστυνομικός την πόρτα, το παράθυρο, με το όπλο στο χέρι και με το που ανοίγει το παιδί τον χτυπάει κλωτσιά στα πόδια και στα πλευρά και από εκεί τον πυροβολεί. Στο σαγόνι», αναφέρει ο θείος του ανήλικου, ξεσπώντας μπροστά στην κάμερα του Star.

Ο 17χρονος Ρομά μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο της Θήβας. Στο αυτοκίνητο επέβαινε με τρεις συνομήλικούς του. Ο αστυνομικός τελεί υπό κράτηση και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Την υπεράσπιση του αστυνομικού έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, αναφερόμενος στον πελάτη του, δήλωσε τα εξής: «Υπήρξε σωματική επαφή με τον 17χρονο μετά την πολύωρη καταδίωξη. Είναι ένας οικογενειάρχης με τρία παιδιά με σύζυγο εκπαιδευτικό. Είναι συγκλονισμένος. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση».

*φωτο αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This