Θεσσαλονίκη: Η συγγνώμη των Γερμανών απογόνων ναζί στους Εβραίους

Εκδήλωση υψηλού συμβολισμού

Must Read

Ημέρα μνήμης και υψηλού συμβολισμού στην Θεσσαλονίκη…

Οι στιγμές συγκλονιστικές συνάμα και ανατριχιαστικές!

«Όλα όσα ανακάλυψα με σόκαραν. Ήρθα εδώ για να σπάσω την σιωπή της οικογένειάς μου και να ζητήσω συγγνώμη» έλεγε συγκινημένος ο Μπερντ Μίχελς, ο οποίος ταξίδεψε από την Γερμανία για να βρεθεί στο πάρκο BMX, στην Ξηροκρήνη! Ο λόγος ήταν σοβαρός.

Στο χθεσινό «ραντεβού» που οργάνωσαν Έλληνες και Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, μέλη της «Πορείας της Ζωής» (μαζί με απογόνους Γερμανών μελών της Βέρχαμτ και των SS διοργανώνουν πορείες μνήμης σε τόπους του Ολοκαυτώματος σε όλο τον κόσμο) άναψαν επτά κεριά, έξι για τα έξι εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος κι ένα για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου.

Δεξιά κι αριστερά της μικροφωνικής εγκατάστασης ανέμιζαν σημαίες της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ είχαν αναρτηθεί πανό όπου αναγράφονταν: «Μαζί για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αντισημιτισμό και έχθρα απέναντι στους Εβραίους».

Την δική της συγγνώμη για όλα όσα έκαναν οι πρόγονοί της ναζί στους Εβραίους, είπε η Αγγελίνα, Γερμανίδα που ζει στη Θεσσαλονίκη. «Ντρέπομαι γι’ αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μου. Ζητώ συγγνώμη για όλο τον πόνο που προκάλεσε το κράτος και η οικογένειά μου».

Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να περπατούν με σημαδιακό χαρακτήρα ως την οδό Συγγρού.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από το πάρκο της Ξηροκρήνης, στην ανατολική περίφραξη του σιδηροδρομικού σταθμού, η τοιχογραφία που έχει ως θεματική γεγονότα που αφορούν την εβραϊκή κοινότητα της πόλης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, η οποία είχε πρόσφατα πέσει θύμα βανδαλισμού, δεν πρόλαβε καλά καλά να καθαριστεί αφού νέα συνθήματα αντισημιτισμού εμφανίστηκαν στο κίτρινο φόντο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This