Μεγάλη άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας – Σεισμό και φωτιά περιείχε το σενάριο

Όσα έγιναν κατά την διάρκεια της άσκησης

Must Read

Μία μεγάλη και άκρως σημαντική άσκηση έλαβε χώρα στο Γενικό νοσοκομείου της Κέρκυρας, το απόγευμα της Δευτέρας, με σκοπό να διαπιστωθεί αν το προσωπικό είναι έτοιμο να διαχειριστεί καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η άσκηση περιελάμβανε παράλληλα συμβάντα και κινητοποίηση όλου του προσωπικού του, του ΕΚΑΒ, της πυροσβεστικής, διασωστών, του Ερυθρού Σταυρού και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σενάριο, ισχυρός σεισμός πλήττει την Κέρκυρα. Ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο του νησιού πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν εκτός του κτιρίου. Την ίδια στιγμή αρπάζει φωτιά σε χώρο του ιδρύματος, με συνέπεια να εγκλωβιστούν ασθενείς και προσωπικό, ενώ θα πρέπει να στηθούν εξωτερικά ιατρεία για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αναλυτικά η άσκηση

Το ρολόι δείχνει 5:30 το απόγευμα, όταν εκδηλώνεται σεισμός, που προκαλεί ζημιές. Αμέσως στήνονται σκηνές σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου για να μεταφερθούν ασθενείς από τις κλινικές που έχουν πληγεί. Ξεκινά η διαλογή ασθενών, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι εγκαυματίες, αλλά και νεογνά ένα εκ των οποίων πιθανόν να πρέπει να διασωληνωθεί.

Την ίδια ώρα, ξεσπά πυρκαγιά μέσα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και θα πρέπει να γίνει μερική εκκένωση. Ασθενής εγκλωβίζεται στην ταράτσα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Καλαθοφόρο της Πυροσβεστικής σπεύδει να τον απομακρύνει, ενώ άλλος ασθενής εγκλωβίζεται στην ταράτσα των κλινικών, πάνω από πέντε ορόφους. Διασώστες της πυροσβεστικής στήνουν με σχοινιά τελεφερίκ για να κατεβάσουν στο έδαφος τον ασθενή πάνω σε ειδικό φορείο.

Η άσκηση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει στο νοσοκομείο, ήταν απαιτητική και δύσκολη, ενώ δοκιμάστηκαν περίπλοκες συνεργασίες και επικίνδυνα διασωστικά σενάρια. Σύμφωνα με την ert, οι εργαζόμενοι όλων των φορέων έδειξαν μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και εκπαίδευσης, ενώ όσες παρατηρήσεις καταγράφηκαν από τους αρμόδιους, θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της προετοιμασίας αντιμετώπισης κάθε περιστατικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This