Καταγγελία-«φωτιά»: «Έπλυναν τον χώρο και τα χέρια του 17χρονου πριν έρθει η Σήμανση»

O δικηγόρος καταγγέλλει ότι έπλυναν μέχρι και τα χέρια του νεκρού!

Must Read

Αίσθηση προκαλούν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, μετά από καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαρκαγιάννης οι προανακριτικοί υπάλληλοι καθάρισαν το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Ρομά, προτού ακόμα φτάσει στο σημείο η Σήμανση.

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας τον δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» δήλωσε στο documentonews.gr, ο δικηγόρος και σημείωσε: «Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο δικηγόρος καταγγέλλει ότι έπλυναν τα χέρια του 17χρονου προτού ληφθούν δείγματα για πιθανό εντοπισμό πυρίτιδας στα νύχια του, τα οποία θα δώσουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο κοντά βρισκόταν το όπλο που τον σκότωσε: «Σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν τα χέρια του 17χρονου δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία καθώς είχαν πλύνει τα χέρια του» κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 17χρονο Χρήστο

«Φως» στις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 17χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο
Λεοντάρι Βοιωτίας, ρίχνει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλιστικής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική, ο 17χρονος έχασε τη ζωή του από τη σφαίρα  του 40χρονου αστυνομικού που του δημιούργησε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα. Το τραύμα χαρακτηρίζεται «τυφλό», καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Όπως διαπιστώθηκε, η βολίδα προκάλεσε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Όπως δείχνει η ιατροδικαστική, το θύμα δέχτηκε πυροβολισμό από κοντινή απόσταση. Παράλληλα, η σορός του ανήλικου Ρομά, έφερε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες φέρεται να προκλήθηκαν όταν εκείνος έπεσε στο έδαφος. Επιπλέον, ο 17χρονος δεν είχε τραύματα στα πλευρά. Σημειώνεται ότι ελήφθησαν δείγματα από τα δάχτυλα του θύματος προκειμένου να ερευνηθεί αν εντοπίζεται πυρίτιδα.

Την ίδια στιγμή, ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ, που συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Θήβας, αρνείται ότι πυροβόλησε, υποστηρίζοντας ότι το πιστόλι του εκπυρσοκρότησε όταν ο 17χρονος επιχείρησε να του το αρπάξει από τα χέρια.

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για πυροβολισμό εξ επαφής: «Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρεις ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» προσθέτοντας: «Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά».

 

Επεισόδια και διαμαρτυρίες

Την ίδια στιγμή, σε Θήβα και Αλίαρτο η κατάσταση παραμένει εκρηκτική, με τους Ρομά να προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου.

 

Από το βράδυ της Τρίτης, οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και έκοψαν την κυκλοφορία στον δρόμο Θήβας -Λειβαδιάς, με την αστυνομική παρουσία στο σημείο να είναι ισχυρή. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συμμαθητές του 17χρονου στο ΕΠΑΛ Θήβας που πλέον τελεί υπό κατάληψη.

 

Υπενθυμίζεται ότι το κακό έγινε κατά τη διάρκεια καταδίωξης του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο άτυχος 17χρονος, ο οποίος δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο στην Αλίαρτο. Μέσα στο αμάξι ήταν ο 16χρονος αδερφός του και δύο ανήλικες. Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 17χρονου πιθανολογεί πως δεν σταμάτησε στον έλεγχο γιατί δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και δεν ήξεραν οι γονείς των δύο κοριτσιών ότι είχαν πάει βόλτα με αμάξι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις συνάδελφοι του αστυνομικού που ήταν μαζί στην καταδίωξη κρατούν ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι δεν είδαν τι συνέβη, καθώς ήταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This