Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 18χρονο στη Βοιωτία

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - Δικηγόρος αστυνομικού: Δεν ήταν Ρομά το θύμα

Must Read

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 41χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 18χρονο μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

  • Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια της από 12-11-2023 Ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία».

Ο θάνατος του νεαρού Χρήστου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με Ρομά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας να έχουν ξεσηκωθεί και να δημιουργούν επεισόδια, προκαλώντας ζημιές και τραυματίζοντας ακόμα και τον δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

«Είμαι καλά αυτή τη στιγμή. Έχω χτυπήσει στο κεφάλι και έχω τέσσερα ράμματα στο δεξί μάτι» είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αφού οριακά δεν έχασε το μάτι του.

.

Χθες, σοκ προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από την καταδίωξη, στο οποίο φαίνονται να περνούν από τον δρόμο όπου υπάρχει η κάμερα ασφαλείας, το όχημα με τον 17χρονο και το τζιπ της ΟΠΚΕ, ενώ ακούγονται οι φωνές του αστυνομικού, πριν πυροβολήσει, αλλά και τα ουρλιαχτά των τριών ανηλίκων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί με τον ανήλικο.

.

.

Έχει καταγραφεί ο ήχος από τον πυροβολισμό και έπειτα τα ουρλιαχτά: «Φίλε… Φίλε… σε παρακαλώ» ακούγεται να φωνάζει ένας από τους ανήλικους. «Τι έκανες»; «Τον σκότωσες!», «γιατί Θέε μου, δεν μπορώ», «τι σου έκανε το παιδί;» ακούγονται να φωνάζουν μεταξύ άλλων. «Αδερφέ μου, αδερφέ μου» ακούγεται να φωνάζει ο αδερφός του 17χρονου.

.

Για την υπόθεση αυτή έγιναν και σοβαρότατες καταγγελίες από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, με τον δικηγόρο Ιωάννη Μπαρκαγιάννη να αναφέρει ότι οι προανακριτικοί υπάλληλοι καθάρισαν το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 17χρονος, προτού ακόμα φτάσει στο σημείο η Σήμανση.

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας τον δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» δήλωσε και σημείωσε: «Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο δικηγόρος καταγγέλλει ότι έπλυναν τα χέρια του 17χρονου προτού ληφθούν δείγματα για πιθανό εντοπισμό πυρίτιδας στα νύχια του, τα οποία θα δώσουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο κοντά βρισκόταν το όπλο που τον σκότωσε: «Σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν τα χέρια του 17χρονου δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία καθώς είχαν πλύνει τα χέρια του» κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο 17χρονος έχασε τη ζωή του από τη σφαίρα του αστυνομικού που του δημιούργησε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα. Το τραύμα χαρακτηρίζεται «τυφλό», καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Όπως διαπιστώθηκε, η βολίδα προκάλεσε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

.

Η σορός του ανήλικου, έφερε επίσης εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες φέρεται να προκλήθηκαν όταν εκείνος έπεσε στο έδαφος. Επιπλέον, δεν είχε τραύματα στα πλευρά. Το θύμα, σύμφωνα με την εξέταση, δέχτηκε πυροβολισμό από κοντινή απόσταση.

Δικηγόρος αστυνομικού: Δεν ήταν Ρομά το θύμα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το θύμα, αλλά και τα δύο ανήλικα κορίτσια που επέβαιναν στο αυτοκίνητο το βράδυ της καταδίωξης, δεν είναι Ρομά, ενώ υποστήριξε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε, έχει παραποιηθεί.

  • Η σχετική ανακοίνωση:

«Χθες το βράδυ, έλαβα στα χέρια μου την προανακριτική δικογραφία, στην οποίαν δεν υπήρχαν ούτε ιατροδικαστική έκθεση, ούτε βαλλιστική έκθεση ούτε κανένα ηχητικό ντοκουμέντο, όπως αυτό που χθες δημοσιοποιήθηκε.

Μετά από τη μελέτη, επισκέφτηκα τον κρατούμενο αστυνομικό εκεί που κρατείται και τότε πληροφορήθηκα για πρώτη φορά από τον συνάδελφο μου, κ. Γεωργούση, με τον οποίον συνεργαζόμαστε στην υπεράσπιση του κυρίου κατηγορουμένου, ότι πράγματι υπάρχει ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο ακούσαμε μαζί και το οποίο παρέλαβε ο ίδιος από το ανακριτικό γραφείο μετά από την δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο και αυτός είχε ακούσει.

Μετά από την ακρόαση από εμένα, τον κο Γεωργούση και τον κατηγορούμενο αστυνομικό και μετά τη μελέτη της δικογραφίας έχω να κάνω τις εξής 4 σημαντικές δημοσιοποιήσεις:

1) Ο αείμνηστος 18χρονος νεαρός δεν είναι Ρομά. Η μητέρα του από πολύ μικρή ηλικία έχει χάσει τον πατέρα του από φυσιολογικό θάνατο και η μητέρα του, γόνος παραδοσιακής οικογενείας από τα Δερβενοχώρια, είναι υπάλληλος του Δήμου Αλιάρτου.

Η οικογένεια δεν έχει ουδεμία σχέση με περιβάλλον Ρομά και τα δύο κοριτσάκια τα οποία ήταν στο αυτοκίνητο, επίσης δεν έχουν καμία σχέση με Ρομά, ούτε με το περιβάλλον Ρομά και κατοικούν στις Ερυθρές.

Το αυτοκίνητο, το οποίο πράγματι είχε χαρακτηριστικά με αυτά με τα οποία κυκλοφορούν οι Ρομά, ανήκε στη μητέρα του αείμνηστου 18χρονου.

Κατόπιν αυτής της διαπιστώσεως, μου κάνει εντύπωση πώς όλοι αυτοί, οι οποίοι συνήθως είναι ακραίοι εγκληματίες του ποινικού δικαίου και μόνιμοι τρόφιμοι των φυλακών, προκαλούν αυτά τα επεισόδια και αποκλείουν την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, αλλά και γιατί ο συνάδελφος, ο οποίος μόνιμα υποστηρίζει την κατηγορία στις υποθέσεις Ρομά, δίνοντας και πολιτικό χρώμα, δεν έκανε αυτή τη δημοσιοποίηση που κάνω εγώ τώρα, για να αποφευχθούν τα επεισόδια.

2) Αυτός, που παρέδωσε το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε μέχρι σήμερα, το έχει πλαστογραφήσει και έχει αποκόψει σημαντικά μέρη που αποδεικνύουν, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι ο αστυνομικός σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή του 18χρονου παιδιού και ότι ο πυροβολισμός είναι τουλάχιστον ατύχημα.

3) Μου έχει προξενήσει αλγεινή εντύπωση, για τόσο σοβαρή υπόθεση, η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της ιατροδικαστικής εκθέσεως, χωρίς αυτή να έχει παραδοθεί στην ανάκριση.

4) Μου έχει προξενήσει αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής, ο οποίος διενέργησε την νεκροψία – νεκροτομή, έδωσε κατάθεση πριν παραδώσει την ιατροδικαστική του έκθεση στο ανακριτικό γραφείο.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα παρακαλέσω να σταματήσει όλη αυτή η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού περί ρατσιστικών αιτίων και περί απαίδευτου αστυνομικού και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη, ελεύθερη και ανεπηρέαστη, να κάνει το καθήκον της, χωρίς καμιά σκοπιμότητα πολιτικής εκμεταλλεύσεως άλλης μιας ανθρώπινης τραγωδίας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This