Στα κάγκελα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κρήτη – Πορεία διαμαρτυρίας για τις μειωμένες επιδοτήσεις

«Περιμένουμε άμεσες απαντήσεις, αλλιώς θα πάμε εκεί στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα»

Must Read

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη. Σήμερα βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στις επιδοτήσεις έως και 40%, ζητώντας παράλληλα απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Παρακαλέσαμε την διευθύντρια να μεταβιβάσει άμεσα τα αιτήματά μας στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητάμε να μας απαντήσει άμεσα και επίσημα, γιατί έγινε έτσι η πληρωμή. Έχουμε πολλά και άλυτα προβλήματα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ» τόνισε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου, Γιάννης Βερυκάκης, από τα Χανιά, εξηγώντας ότι υπάρχουν προβλήματα και με τις παλιές πληρωμές. «Περιμένουμε άμεσες απαντήσεις αλλιώς θα πάμε εκεί στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η συγκέντρωση ξεκίνησε το πρωί από τον κόμβο Μουρνιών και η πορεία κατέληξε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι διαμαρτυρόμενοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην υπεύθυνη του οργανισμού στα Χανιά, ενώ προχώρησαν επίσης σε συμβολικό αποκλεισμό.

«Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική που εφαρμόζεται ξεκληρίζει τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο. Εμείς θα αντισταθούμε, είμαστε ενωμένοι, ζητάμε ενίσχυση του χαμένου εισοδήματός μας. Να σταματήσουν τα παραμύθια ότι το λάδι έχει πάει 9 και 10 ευρώ. Εμείς δεν ωφεληθήκαμε τίποτα» δήλωσε ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

«Το γνώριζαν πολύ καλά οι κυβερνώντες ότι οι επιδοτήσεις ήταν πετσοκομμένες, οι επιδοτήσεις πρέπει να δίνονται σε αυτούς που παράγουν».

«Δεν μπορούμε ούτε να καλλιεργήσουμε ούτε να ζήσουμε» τόνισε ο Κώστας Παπαδοκωνσταντάκης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Πλατανιά: «Δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε» πρόσθεσε.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και στο Ηράκλειο, με μέλη των κτηνοτροφικών συλλόγων Ηρακλείου, Μυλοποτάμου και Λασιθίου, και παραγωγοί με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, να αποκλείουν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας απαντήσεις για την αδικία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This