Νέα αυτοψία στα Τέμπη κατόπιν εορτής, εννέα μήνες μετά την τραγωδία!

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν τελικά οι νεκροί ήταν 57 ή περισσότεροι

Must Read

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας που συνέβη στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει η Μαίρη Μπενέα στην ιστοσελίδα «Δικογραφίες» , κατόπιν εορτής, νέα αυτοψία στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ πραγματοποιεί από χτες ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Σωτήρης Μπακαίμης, μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι, τρεις μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο τρένο!

Ο ανακριτής, που βρισκόταν ένα στάδιο πριν την ολοκλήρωση της έρευνας, αναγκάστηκε από χτες να επανέλθει στο χώρο του ΟΣΕ, όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια των τραίνων από το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, προκειμένου να διενεργείται, εάν οι νεκροί ήταν τελικά 57 ή περισσότεροι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο χώρο φύλαξης των συντριμμιών διενεργείται από χτες νέα αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τα θύματα στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών ήταν μόνο τα γνωστά 57, ή εάν τα ανθρώπινα μέλη, που βρέθηκαν πρόσφατα, ανήκουν σε άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, που επέβαιναν στις δύο αμαξοστοιχίες και δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής κ. Μπακαίμης βρίσκεται από χτες το πρωί στα συντρίμμια με ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι κόβουν λαμαρίνες και ψάχνουν για υπολείμματα ανθρώπινων μελών.

Και ώ του θαύματος, κατά τις ίδιες πηγές, από τη νέα έρευνα του ανακριτή, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί ανθρώπινες τρίχες, υπολλείματα οστών 2 – 3 εκατοστών και ανθρώπινο λίπος.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι, «σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, δεν θεωρείται ότι, θα συνεισφέρουν καινούρια στοιχεία στην έρευνα της Δικαιοσύνης, τα καινούρια ευρήματα. Ωστόσο, για λόγους ηθικής, κυρίως, πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου τα συντρίμμια, για για να μην καταλείπεται αμφιβολία στους συγγενείς των θυμάτων».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ανακριτής θα αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εργαστηριακών αναλύσεων, για τα νέα ευρήματα στα συντρίμμια, προκειμένου να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Καταβάλλεται προσπάθεια, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα εργαστηριακή έρευνα, για το ενδεχόμενο μήπως υπάρξει ταυτοποίηση με την 57η επιβάτιδα, για την οποία δεν έχει βρεθεί τίποτα, καθώς φέρεται ότι, βρισκόταν στο μπαρ, στο πρώτο βαγόνι, που εξαυλώθηκε.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας Λάρισας, για το ενδεχόμενο να επιχειρήθηκε συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, επειδή τα συντρίμια μπαζώθηκαν αμέσως με αμμοχάλικο, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας ότι, μπάζωσαν το σημείο και «θάφτηκαν» πολύτιμα στοιχεία της έρευνας. Οπως έχει αποκαλύψει ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, η έρευνα δεν ήταν ολοκληρωμένη, έγινε βιαστικά και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA.

Δείτε επίσης:

Ασέβεια και θράσος από τον Μητσοτάκη για τα Τέμπη

«Πέρασε» η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This