Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα

Βγαίνει από τη φυλακή η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη

Must Read

Αποφυλακίστηκε με όρους η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημάτης.

Οι περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν είναι να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε ΑΤ, ενώ της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της 54χρονης για υφ’ όρον απόλυση επειδή η ίδια είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και έχει εκτίσει τα 3/4 της ποινής της.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη και άλλους 5 συνεργούς το 2010. Την περίοδο του εγκλεισμού της, η ίδια έφερε στον κόσμο το παιδί της. 

Ο Νίκος Μαζιώτης

Τον Οκτώβριο του 2011 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, έως ότου τους παραβιάσουν τον Ιούνιο του 2012 κι εξαφανιστούν, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2013 να καταδικαστούν ερήμην σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση της οργάνωσης

Ο Νίκος Μαζιώτης

Στις 5 Ιανουαρίου 2017 συνελήφθη εκ νέου από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτι στην Ηλιούπολη Αττικής.

Πρωτόδικα η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Στο Εφετείο όμως, η κατηγορούμενη ως ηθικός αυτουργός για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014, έπεσε στα «μαλακά» αφού καταδικάστηκε σε 6 έτη κάθειρξη αντί των ισοβίων της πρωτόδικης απόφασης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This