Εμπλοκή της ΕΥΠ μετά τη… VIP αποβίβαση μεταναστών στην Αττική

Διακινητές μεταφέρουν από την Τουρκία μετανάστες στην Αττική με ταρίφα 5.000 ευρώ το κεφάλι - Βίντεο και φωτογραφίες της καταδίωξης από το Λιμενικό Σώμα

Must Read

Το είδαμε κι αυτό: τα κυκλώματα διακινητών με βάση την Τουρκία, φέρνουν πια απευθείας στην Αττική μετανάστες ακόμα και με θαλαμηγούς, μετατρέποντας την εκμετάλλευση των απελπισμένων ανθρώπων σε… VIP υπηρεσία!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open και της Ευλαμπίας Ρέβη, στην υπόθεση που έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές Αρχές, αυτή της αποβίβασης δεκάδων ατόμων (70 κατά πληροφορίες) από θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη (σ.σ. πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα), έχει εμπλακεί και κλιμάκιο της ΕΥΠ στο κομμάτι των ερευνών, ώστε να εξεταστούν στοιχεία που αφορούν το κύκλωμα:

δρομολόγιο, μεθοδολογία, εμπλοκή Τουρκίας, ύπαρξη ακραίου στοιχείου ανάμεσα στους μετανάστες (ειδικά μετά την έκρηξη στη Λωρίδα της Γάζας).

Οι δύο Αιγύπτιοι διακινητές (47 και 20 ετών), συνελήφθησαν μετά από άγρια καταδίωξη του Λιμενικού (κινητοποιήθηκαν έξι σκάφη και ένα ελικόπτερο) που κατέληξε στην Τζια και το Open πρόβαλε αποκλειστικά πλάνα από τη σύλληψή τους.

Αριστερά, οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν και δεξιά ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων διακινητών

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, εντοπίστηκαν 41 άτομα (εκ των οποίων πάνω από 30 είναι άνδρες), υπήκοοι Συρίας κατά δήλωσή τους, από τα όσα αποβιβάστηκαν στο Πόρτο Ράφτη.

  • Η σχετική ανακοίνωση:

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου για την αποβίβαση ικανού αριθμού αλλοδαπών από θαλαμηγό σκάφος, σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στη Θαλάσσια περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα Αττικής.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου εντόπισαν σαράντα ένα αλλοδαπούς (33 άνδρες, 4 γυναίκες, 4 ανήλικους). Όλοι τους δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του σκάφους, μετά από καταδίωξη, στη Κέα.

Οι δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 47 και 20 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργοί). Το θαλαμηγό σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέας, όπου κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Διέσχισαν όλο το Αιγαίο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η θαλαμηγός που έφτασε μέχρι το Πόρτο Ράφτη ξεκίνησε από τη Σμύρνη και η επιλογή της ημέρας από τους διακινητές μόνο τυχαία δεν ήταν, καθότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, τα… ραντάρ ήταν στραμμένα στις πορείες και η κινητοποίηση των Αρχών ήταν εστιασμένη εκεί.

Η ταρίφα των διακινητών σύμφωνα με το Open, είναι 5.000 ευρώ, ή 5.000 δολάρια κατά άτομο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ανενόχλητοι διέσχισαν το Αιγαίο! Το δρομολόγιο των διακινητών σύμφωνα με το Open

Αυτό που εξετάζεται ακόμη όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, είναι τυχόν σύνδεση του χθεσινού περιστατικού με αυτό της 18ης Οκτωβρίου, όταν και πάλι μια θαλαμηγός παρόμοια με τη χθεσινή, ίσως και η ίδια σύμφωνα με την Ευλαμπία Ρέβη, «επέλεξε» το Πόρτο Ράφτη για να αφήσει μετανάστες.

Στη συνέχεια, εκείνοι φέρεται να πήραν… ταξί και πήγαν στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This