Το Λιμενικό καταδίωκε διακινητές μεταναστών από το Αγαθονήσι μέχρι την Κέα

Περίπου 50 μετανάστες που αποβιβάστηκαν αναζητούν οι Αρχές

Must Read

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει την καταδίωξη δύο διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό, η οποία ξεκίνησε στο Αγαθονήσι και ολοκληρώθηκε στην Κέα.

Το περιστατικό ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όταν το Λιμενικό έλαβε σήμα ότι αποβιβάζονται μετανάστες στο Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο έσπευσαν έξι σκάφη και ένα ελικόπτερο και ξεκίνησε καταδίωξη. Τελικά την ακινητοποίησαν στην Τζιά, όπου συνελήφθησαν οι δυο Αιγύπτιοι διακινητές.

Συνολικά έχουν βρεθεί 24 άνθρωποι, οι οποίοι λένε πως ξεκίνησαν από τη Σμύρνη και ότι συνολικά ήταν 70 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τους υπόλοιπους, ενώ οι 24 μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκοπούλου.

Εν τω μεταξύ το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112′ για την ύπαρξη λέμβου στο Αγαθονήσι.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τη θάλασσα περισυνελέγησαν έξι άτομα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο. Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Ακόμη εντός τουρκικών χωρικών υδάτων εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This