Η περιπέτεια του πλοίου «Αχαιός» – Μάχη με τα μανιασμένα κύματα στην Αίγινα και επιστροφή στον Πειραιά

Τι αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία

Must Read

Επί μια ώρα προσπαθούσε το πλοίο «Αχαιός», το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα, να προσεγγίσει το λιμάνι και να δέσει στο νησί του Σαρωνικού. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από το πρωί στα πελάγη της χώρας δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στον Πειραιά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αποδίδει στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, άνεμοι 8 μεέως 9 μποφόρ, την μη πρωινή αποβίβαση όλων των επιβατών στο λιμάνι και την θραύση υαλοπίνακα που σημειώθηκε στο σαλόνι του πλοίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει πως το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για την Αίγινα με 330 επιβάτες , 38 ΙΧ αυτοκίνητα 6 φορτηγά 8 δίκυκλα και 3 λεωφορεία .

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης και όταν κατάφερε να προσδέσει, πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση 50 επιβατών.
Στην συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων στην θαλάσσια περιοχή 8 με 9 μποφόρ κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του πλοίου, το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

«Saronic Ferries. Δελτίο Τύπου.

Πειραιάς, 18 Νοεμβρίου 2023 – Σήμερα το πρωί, 18 Νοεμβρίου 2023, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ αναχώρησε κανονικά από τον λιμένα του Πειραιά σύμφωνα με το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 07:45. Ο καιρός κατά την αναχώρηση ήταν Δ-BΔ 5-6 bft, με προβλέψεις να εντείνονται σε Δ-ΒΔ 6-7 bft.

Ωστόσο, κατά την άφιξη στο λιμάνι της Αίγινας, επικρατούσαν τοπικοί άνεμοι Δ-ΒΔ 8-9 bft, προκαλώντας υπερβολικό κυματισμό που κάλυπτε ολοκληρωτικά την προβλήτα.

Ο Πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Λόγω του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών στην προβλήτα, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή. Ως εκ τούτου, ο Πλοίαρχος, σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφάσισε να αποπλεύσει από τον λιμένα και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, λόγω του κραδασμού από τον κυματισμό, παρατηρήθηκε θραύση υαλοπίνακα στο σαλόνι του πλοίου. Άμεσα ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης από το πλήρωμα με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη θραύση του κρυστάλλου δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη.

Κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά. Όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.»

«Μάχη» με τα κύματα δίνει πλοίο στην Αίγινα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων!

«Αγώνα» επί μία ώρα έδωσε το πλοίο «Αχαιός» που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από το πρωί στα πελάγη φτάνοντας ακόμα και τα 10 μποφόρ τοπικά.

Σε αρκετά λιμάνια της χώρας υπήρξε απαγορευτικό απόπλου, όχι, όμως στον Πειραιά, οπότε τα δρομολόγια των πλοίων εκτελέστηκαν κανονικά.

Δείτε βίντεο:

 

Σύμφωνα με το aeginaportal.gr, τελικά δεν κατέστη δυνατό το πλοίο να προσεγγίσει στο λιμάνι και να δέσει. Πάντως, κάποιοι επιβάτες πρόλαβαν να βγουν από το πλοίο, προτού τα κύματα το παρασύρουν ξανά, αναγκάζοντας να απομακρυνθεί από την προβλήτα.

Δείτε βίντεο με την μάχη του πλοίου να «δέσει» και τα κύματα στο λιμάνι:

@heavyrockstudio

Έσπασε τζάμι λόγω μεγάλου κυματισμού….!!! Πειραιάς Αίγινα #aeginaisland #aeginagreece #seastorm

♬ πρωτότυπος ήχος – Heavy Rock

Δείτε επίσης:

Απαγορευτικό σε αρκετά λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων – Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Φλώρινα και Θεσσαλία

Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη από τους θυελλώδεις ανέμους – Ζημιές σε ΙΧ

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This