Τι συνέβη στα Τέμπη; Με εντολή Μαξίμου η αλλοίωση στοιχείων στον τόπο της τραγωδίας

Ο Αγοραστός απάντησε σε εξώδικο ότι ο -τότε υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ- Χρήστος Τριαντόπουλος ζήτησε να μπαζωθεί η περιοχή - Ξοδεύτηκαν 700.000 ευρώ για να σκαφτεί, να γεμίσει με νέο χώμα και να σκεπαστεί με πίσσα το σημείο

Must Read

Μετά την τραγωδία των Τεμπών η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ξεφύγει, με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος, από τον πυρήνα της υπόθεσης. Για να μη φανεί ότι οι δικές της εγκληματικές παραλείψεις δημιούργησαν τις συνθήκες οι οποίες επέτρεψαν να συμβεί η ανήκουστη μετωπική δύο τρένων. Εάν είχε κάνει το καθήκον της για τις απαιτήσεις ασφαλείας, το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Στην κυνική μεθοδολογία της να γλιτώσει από τις όποιες ποινικές ευθύνες, η κυβέρνηση φαίνεται να προχώρησε, σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες που δεν έχουν διαψευστεί και αλλάζουν τα δεδομένα, σε μια πρωτοφανή για ευρωπαϊκό κράτος δικαίου κίνηση: Στην άρον άρον καταστροφή των στοιχείων προς διερεύνηση. Δηλαδή, αφού συνειδητά δημιούργησε τις προϋποθέσεις να συμβεί το τραγικό δυστύχημα, έπειτα επίσης συνειδητά διασφάλισε και τις προϋποθέσεις να συγκαλυφθούν στοιχεία, με συνέπεια να καταστεί αδύνατο να διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη έρευνα.

Το ανεξήγητο μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος αποτελεί συμπεριφορά που είναι παράνομη, ακριβώς επειδή η ενέργεια παρεμποδίζει την έρευνα, άρα αποτελεί παρακώλυση Δικαιοσύνης από το ίδιο το κράτος και τους πολιτικούς προϊσταμένους.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Alert tv η Μαρία Καρυστιανού, επιστήμονας ιατρός, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη και μητέρα της 20χρνης Μάρθης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα, υπάρχει επίσημο έγγραφο όπου ομολογείται ότι η εντολή για το μπάζωμα δόθηκε από το Μαξίμου. Συγκεκριμένα, η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε: «Στο σημείο του δυστυχήματος έσκαψαν και αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα χώματος, έφεραν καινούργιο χώμα, το έστρωσαν με χαλίκι κι από πάνω με πίσσα. Αν αυτό δεν γίνεται για να συγκαλύψουν, για ποιο λόγο γίνεται; Και γιατί ξοδεύτηκαν 700.000 ευρώ για το μπάζωμα;»

Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη και μητέρα της 20χρνης Μάρθης που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Και συνέχισε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων: «Είναι εμφανής η προσπάθεια συγκάλυψης που θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τον ανακριτή για να κάνει μόνος του κάποια πράγματα, όχι που του τα πήγαμε εμείς έτοιμα. Διότι εμείς βρήκαμε ποιος έδωσε την εντολή. Εστειλα ένα εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό επειδή είχα μάθει ότι εκείνος εκτέλεσε αυτό το μπάζωμα. Κι έλαβα απάντηση γραπτή ότι “εγώ ακολουθούσα εντολές”. Και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο. Οτι “έγιναν δυο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή” ήταν η απάντηση Αγοραστού».

Το διάστημα του δυστυχήματος στα Τέμπη ο Χρήστος Τριαντόπουλος ήταν υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης. Είναι ξεκάθαρο από τον νόμο ότι οι αρμοδιότητες κάθε υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ καθορίζονται απευθείας από το Μαξίμου και τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Χρήστος Τριαντόπουλος, τέως υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, και νυν υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης

Στη δημοσιογραφική ερώτηση προς την ιατρό και μητέρα θύματος αν αυτό το έγγραφο υπάρχει στη Δικαιοσύνη και αν έχει γίνει κάτι, απάντησε με έμφαση «τίποτα». Δημόσια διάψευση μέχρι τώρα στα λεγόμενα της κυρίας Καρυστιανού για το έγγραφο-απάντηση του Αγοραστού που ισχυρίζεται ότι διαθέτει δεν υπάρχει.

Περίεργη διάψευση του Αρείου Πάγου για την εύρεση ανθρώπινων μελών

Στους κρίκους του μεθοδευμένου χάους και μιας έως τώρα άκαρπης δικαστικής έρευνας εννιά μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα έρχεται να προστεθεί και τουλάχιστον μια περίεργη διάψευση χθες από τον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ανθρώπινο μέλος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών από ομάδα εμπειρογνωμόνων με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων ιδιωτικής εταιρίας στα συντρίμμια των Τεμπών. Η έρευνα έγινε παρουσία ιατροδικαστών της υπηρεσίας Λάρισας και αστυνομικών εγκληματολογικών ερευνών. Εντοπίστηκαν ακόμα πολλά υπολείμματα οστών, τρίχες και προσωπικά αντικείμενα.

Η εξωφρενική αργοπορία αποδίδεται στη διαχείριση που έγινε αμέσως μετά την τραγωδία από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες με πρωτοφανή βιασύνη έσπευσαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια και να τσιμεντώσουν τον χώρο του δυστυχήματος. Μάλιστα, κατά τα δημοσιεύματα, μόλις τώρα εντοπίστηκε ακόμα και το «μαύρο κουτί» του επιβατικού τρένου, κάτι που καταδεικνύει την προχειρότητα των έως τώρα επίσημων ερευνών.

Ο χώρος στην τοποθεσία Κουλούρι, όπου φυλάσσονται τα βαγόνια των μοιραίων αμαξοστοιχιών που ενεπλάκησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Ερωτήματα

Η Εισαγγελία Αρείου Πάγου προχώρησε σε μια όχι πειστική διάψευση, που, αντί να κλείσει το θέμα, δημιουργεί νέα ερωτήματα. Αναφέρει μεν ότι «διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα ΜΜΕ από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών», αλλά επιβεβαιώνει ότι μέχρι σήμερα «έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση».

Από τη στιγμή που ο Αρειος Πάγος θεώρησε ότι έπρεπε να απαντήσει, όφειλε και να διευκρινίσει, με ημερομηνίες και όχι αόριστα, πότε βρέθηκαν υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό, πότε απεστάλησαν στο Εγκληματολογικό για ταυτοποίηση και ποιο το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Καμία πειστική απάντηση για τα αίτια της τραγωδίας

Οι συγγενείς των θυμάτων και οι νομικοί τους εκπρόσωποι εγείρουν κι άλλα ζητήματα από τα κενά των δικαστικών ερευνών που τόσους μήνες μετά δεν έχουν ενημερώσει την κοινή γνώμη για την εξέλιξη της διαδικασίας. Ακόμα και ο επίσημος αριθμός των νεκρών αμφισβητείται από τους συγγενείς, ενώ είναι και τα μισόλογα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Εντολοδόχοι εμπειρογνώμονες των συγγενών εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι το άλλο τρένο μετέφερε ξυλόλιο, έναν ιδιαίτερα εύφλεκτο διαλύτη που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, και στη νόθευση καυσίμων. Επί εννέα μήνες δεν έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση στους συγγενείς των θυμάτων και στο πανελλήνιο για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην πραγματικότητα, σήμερα γνωρίζουμε λιγότερα απ’ όσα ο καθένας καταλάβαινε τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που καθιστά όλο και πιο βάσιμες τις σκιές συγκάλυψης. Οι συγγενείς ψάχνουν ολομόναχοι μέσα στο πένθος τους να βρουν την αλήθεια όσο η Δικαιοσύνη καθυστερεί και η κυβέρνηση απομακρύνεται από τις ευθύνες της. Τώρα, όμως, είναι το ίδιο το Μαξίμου που μπαίνει στο κάδρο μετά τη βαριά καταγγελία για εντολή αλλοίωσης του τόπου εγκλήματος.

Στη Βοστόνη ο Ιάσονας, ο επιζών του πρώτου βαγονιού

Εχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, αναχώρησε προχθές το πρωί για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η αεροδιακομιδή έγινε με ειδική πτήση μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας για να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Βοστόνη.

Ο Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, παραμένει ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας

Ο 21χρονος φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας η οποία συγκρούστηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή του, εννέα μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο νέος, που είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο της Λάρισας. Το περασμένο καλοκαίρι είχε μεταφερθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όπου παρέμεινε μόνο 10 μέρες, καθώς λόγω της προσβολής του από ενδονοσοκομειακό μύκητα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Ελλάδα αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Νοσοκομείο Λάρισας.

«Ο φοιτητής αυτός πήρε ένα τρένο για να πάει στη σχολή του στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται επί 9 μήνες στην εντατική θεραπεία και έχει κάνει τα 21α γενέθλιά του μέσα στο νοσοκομείο. Με μία τρομερή οργάνωση που έχει γίνει από τη μητέρα του και με συγγενές που έχει στις ΗΠΑ, βρέθηκε ένα κέντρο αποκατάστασης και μεταφέρθηκε χθες (σ.σ.: Σάββατο). Το παιδί έφτασε με ασφάλεια, γιατί υπήρχε ανησυχία. Ολη αυτή η προσπάθεια καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και, μάλιστα, υπήρχε παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού για να γίνει η μεταφορά γρήγορα» δήλωσε ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας, Οθων Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This