Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και έπαθε έμφραγμα λίγα λεπτά αργότερα – Αναβιώνει η υπόθεση στην Ρόδο

Η σύζυγος του 49χρονου έκανε αγωγή στο νοσοκομείο, ζητώντας αποζημίωση για την ίδια και το 3χρονο παιδί της

Must Read

Αναβιώνει στο Τριμελές  Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η υπόθεση θανάτου του 49χρονου άνδρα, που εξετάστηκε στα Επείγοντα νοσοκομείου, πήρε εξιτήριο και πέθανε από έμφραγμα λίγα λεπτά αργότερα!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις αρχές του νέου έτους, με την χήρα του 49χρονου να διεκδικεί μεταξύ άλλων αποζημίωση 400.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου καταθέτοντας αγωγή για την ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί η ίδια και το 3χρονο παιδί της, από τον θάνατο του συζύγου και πατέρα. Η ίδια υποστηρίζει πως ο γιατρός έκανε λάθος όταν τους είπε πως επρόκειτο για ένα απλό κρύωμα και πως δεν χρειαζόταν νοσηλεία. Οι πόνοι στην πλάτη συνεχίστηκαν και ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αγωγή κατατέθηκε τον Φεβρουάριο και προσδιορίστηκε η εκδίκασή της για τις 24 Ιανουαρίου 2024. Στην ίδια αγωγή, εκτός των χρημάτων για ψυχική οδύνη, ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να πληρώνει στην 41χρονη εφάπαξ το ποσό των 5.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο παιδί και για 20 μήνες έως ότου δηλαδή εκδοθεί η σύνταξή της.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 20 Μαΐου 2021. Ήταν γύρω στις 21:00 όταν ο 49χρονος αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη του, οι οποίες του προκάλεσαν δυσφορία και άλγος. Αμέσως, πήγε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρόδου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και εκεί εξετάστηκε από γιατρό. Αφού έλαβε το ιστορικό του και του έκανε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικό έλεγχο, ο γιατρός έκρινε πως δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής του στην νοσηλευτική μονάδα.

Μάλιστα, του είπε πως υπέφερε από ένα απλό κρύωμα και του έγραψε φάρμακα, ενώ του πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση του, να επιστρέψει στο σπίτι του. Πράγματι, ο 49χρονος και η σύζυγός του έφυγαν και μάλιστα σταμάτησαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο τους είχε προτείνει για την ανακούφισή του από το «κρύωμα» κατά τη διάγνωση του, ο γιατρός. Όταν έφθασαν στο φαρμακείο, η 41χρονη παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και ο σύζυγός της πήγε για το φάρμακο.

Λίγα λεπτά αργότερα πλησίασε την γυναίκα μία πελάτης του φαρμακείου, καθώς ο 49χρονος είχε καταρρεύσει! Έντρομη η 41χρονη μπήκε στο φαρμακείο, όπου είδε ότι ο σύζυγός της, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, υποφέροντας από μεγάλη δυσφορία, αφόρητους πόνους, ενοχλήσεις στο στήθος και τρομερό αίσθημα αδυναμίας, κατάσταση η οποία κυριολεκτικά την τρομοκράτησε.

Τελικά, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο νοσοκομείο. Στην ίδια αγωγή, γίνεται αναφορά και στα αίτια θανάτου του, που σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η 41χρονη τονίζει στην αγωγή της ότι η ίδια δεν εργάζεται, καθώς ανατρέφει το ανήλικο παιδί της και το μόνο εισόδημά τους ήταν ο μισθός του συζύγου της. Ωστόσο μετά τον θάνατό του πλέον λαμβάνει μία ελάχιστη σύνταξη κι ένα κοινωνικό βοήθημα, συνολικού ποσού περίπου 600 ευρώ για την ίδια και το παιδί της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This