Αυτοψία του newsbreak στο Μενίδι: Μια πόλη χωρίς πεζοδρόμια!

Υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα! Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Must Read

«Άθλο» αποτελεί για τους κατοίκους του Μενιδίου ακόμα και μία απλή βόλτα στην περιοχή τους καθώς κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρό ατύχημα αφού τα πεζοδρόμια είναι σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση.

Το newsbreak βρέθηκε στο πολύπαθο δήμο της Αττικής ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όπως αυτό της εγκληματικότητας που δεν μοιάζει να βρίσκει λύση.

Το ρεπορτάζ ξεκίνησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αχαρνών (ΣΚΑ). Περπατήσαμε για περίπου μία ώρα «συναντώντας» στην διαδρομή μας κεντρικά σημεία, όπως το δημαρχείο που βρίσκεται στην οδό Φιλαδελφείας και καταλήξαμε στην «καρδιά» του Μενιδίου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου. Στην διαδρομή «παραστρατήσαμε» και σε ορισμένους μικρότερους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ χρειάστηκε να περπατάμε με μεγάλη προσοχή και αργά και σταθερά βήματα καθώς αρκετές ήταν οι φορές που θα μπορούσαμε να πέσουμε λόγω της ακαταλληλότητας των πεζοδρομίων που αποτελούν την πλέον βασική υποδομή που θα έπρεπε να έχει μια σύγχρονη πόλη η οποία σέβεται τους χιλιάδες πολίτες που ζουν και εργάζονται σε αυτή. Ειδικά αν αυτή η πόλη, όπως το Μενίδι, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της Αττικής.

Συνοψίζοντας σε λίγες λέξεις την κατάσταση που καταγράψαμε θα λέγαμε πως σίγουρα τα πεζοδρόμια έχουν αφεθεί στην τύχη τους στο Μενίδι και η δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους. Όπως αναφέραμε παραπάνω, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος πολίτης οποιασδήποτε ηλικίας να πάθει ατύχημα. Αν, μάλιστα, είναι ηλικιωμένος ή μικρό παιδί οι πιθανότητες αυξάνονται επικίνδυνα!

Όπως παρατηρήσαμε, τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πεζοδρόμια του Μενίδιου είναι οι ανύπαρκτες και οι σπασμένες πλάκες.

Στην διαδρομή μας από τον σιδηροδρομικό σταθμό ΣΚΑ έως το δημαρχείο, μια διαδρομή που κάνουν καθημερινά δεκάδες κάτοικοι μιας και ο προαστιακός συνδέει το Μενίδι με την Αθήνα είδαμε τις παρακάτω εικόνες:

Εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στα πεζοδρόμια πέριξ του δημαρχιακού μεγάρου το οποίο τους τελευταίους μήνες «καλλωπίζεται».  Σίγουρα το κτίριο που φιλοξενεί τις κυριότερες λειτουργίες της πόλης χρειάζεται να αναβαθμιστεί. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να δοθεί προσοχή και στο περιβάλλον γύρω από αυτό;

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί κοντά στο δημαρχείο:

 

Στην κεντρική πλατεία Αχαρνών μπροστά από την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Βλασίου, του πολιούχου του Μενίδιου, που αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών ο πεζόδρομος θέλει οπωσδήποτε ανακαίνιση μιας και τα μάρμαρα είναι σπασμένα.

Παρακάτω η εικόνα των πεζοδρομίων στους μικρότερους δρόμους.

Μιλώντας στο newsbreak κάτοικοι δήλωσαν αγανακτισμένοι με την κατάσταση στα πεζοδρόμια.

Μάλιστα, μας είπαν πως αν ψάξουμε θα δούμε πως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ακαταλληλότητας. Για παράδειγμα, πεζοδρόμια τόσο μικρά που δεν χωρά να περπατήσει εκεί άνθρωπος ή που έχουν πάνω τους εμπόδια όπως δέντρα και έτσι οι πολίτες αναγκάζονται να κατεβαίνουν και να περπατούν στον δρόμο κινδυνεύοντας να παρασυρθούν από τα διερχόμενα οχήματα!

Όντως, ψάχνοντας βρήκαμε τι ακριβώς εννοούσαν.

Ο σημερινός δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός εκλέχθηκε για ακόμη μία τετραετία στις πρόσφατες εκλογές με ιστορικό ποσοστό που ξεπέρασε το 70%.

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως έχει κάνει έργα για την πόλη και ενδιαφέρεται για αυτή μιας και είναι γέννημα θρέμμα Μενιδιάτης.  

Μεταξύ αυτών, τα αντιπλημμυρικά έργα μιας και το Μενίδι έχει σοβαρό θέμα με τις πλημμύρες ακόμα και αν πέσουν μόλις λίγες σταγόνες βροχής.

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το ρέμα της Αγίας Παρασκευής όπου γίνονται αντιπλημμυρικά έργα τονίζοντας πως γίνεται «εξαιρετική δουλειά».

Επίσης, στον δήμο Αχαρνών έχει πραγματοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού με την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας led. Έτσι το Μενίδι έχει αλλάξει όψη προς το καλύτερο και έχουν φωτιστεί γειτονιές και σημεία που ήταν σκοτεινά και δημιουργούσαν φόβο στους κατοίκους ειδικά όταν έπεφτε το σκοτάδι.

Με την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός των Αχαρνών για ακόμη μια τετραετία ο κ. Βρεττός πρέπει να ασχοληθεί και με το μείζον ζήτημα της βελτίωσης των πεζοδρομίων, ώστε η ποιότητα ζωής στην πόλη να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This