ΠΟΕΔΗΝ: Επιστολή στον Χρυσοχοΐδη για την απόλυση 890 συμβασιούχων νοσηλευτών – «Τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν»

Προσέφεραν τα μέγιστα στην πανδημία - Τότε τους χειροκροτούσαν και τώρα τους απολύουν

Must Read

Κραυγή απόγνωσης για μια ακόμη φορά από την ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας για την κατάρρευση του ΕΣΥ και την απαξιωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με επιστολή της αυτήν την φορά προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διαμαρτύρεται για τις επικείμενες απολύσεις 890 συμβασιούχων νοσηλευτών, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα κατά την περίοδο της πανδημίας. Τότε τους χειροκροτούσαν και τώρα τους απολύουν.

Η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ

«Κύριε Υπουργέ,

Με το άρθρο 32 του Νόμου 4715/2020 (ΦΕΚ 149/1.8.2020 συστήθηκαν θέσεις Νοσηλευτών ειδικότητας στα νοσοκομεία διάρκειας 18 μηνών. Οι θέσεις καλύφθηκαν με Νοσηλευτές οι οποίοι από την πρώτη στιγμή παρότι εκπαιδευόμενοι εν μέσω πανδημίας κλήθηκαν και προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στις ΜΕΘ, στα επείγοντα και σε άλλα τμήματα των Νοσοκομείων.

Οι νοσηλευτές έλαβαν την ειδικότητα και συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα Νοσοκομεία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Σήμερα υπηρετούν 890 Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία της εν λόγω κατηγορίας. Σαφώς και θα πρέπει να εκκενωθούν οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι οποίες αφορούν την εκπαίδευση νοσηλευτών και συστήθηκαν για τη λήψη ειδικότητας.

Δεν υπάρχει όμως σήμερα η πολυτέλεια να στερηθούν τα νοσοκομεία από 890 μάχιμους νοσηλευτές πρώτης γραμμής. Επισημαίνουμε ότι από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως τώρα χάσαμε περί τους 400 Νοσηλευτές που παραιτήθηκαν για να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι σχολικοί Νοσηλευτές.

Εάν τα Νοσοκομεία στερηθούν τις υπηρεσίες 890 Νοσηλευτών από 1/12/2023 που λήγουν οι συμβάσεις τους θα καταρρεύσουν. Θα πρέπει οι 890 συνάδελφοι ειδικευμένοι πια Νοσηλευτές στην πλειοψηφία τους να ενταχθούν στο επικουρικό προσωπικό και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους όπως προτίθεσθε να πράξετε για το Επικουρικό προσωπικό.

Όμως αυτό πρέπει να γίνει τάχιστα καθ’ ότι σε 10 ημέρες λήγουν οι Συμβάσεις τους και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Σαφώς όπως όλοι οι Συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απόλυσή τους θα οδηγήσει σε κατάργηση – συρρίκνωση τμημάτων των Νοσοκομείων και μάλιστα χειμώνα που η ζήτηση σε υπηρεσίες αυξάνεται κατά πολύ λόγω της έξαρσης των ιώσεων.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This