Στο έλεος του Θεού έχει αφεθεί το Αγαθονήσι: Έχει να πάει πλοίο ένα μήνα!

Υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά είδη - Οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε σε ιατρικά ραντεβού

Must Read

Τεράστιες ελλείψεις σε βασικά είδη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι καθώς εδώ και ένα μήνα δεν έχει έρθει πλοίο στο νησί!

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega, ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής περιοχής με άλλα νησιά. Εκτός από τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε και στα ιατρικά ραντεβού τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η υγεία τους!

Στο πλαίσιο της εγκατάλειψης που βιώνει το Αγαθονήσι, υπάρχει πιθανότητα να κλείσει και η μοναδική επιχείρηση που υπάρχει στο νησί  η οποία ασχολείται με την ιχθυοκαλλιέργεια και απασχολεί 20 – 30 άτομα.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος «δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία. Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα».

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, ωστόσο δεν υπήρχε σε τόση έκταση.

«Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. (…) Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. (…) Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Στο νησί μένουν 150 κάτοικοι.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This