Εκκενώθηκαν οικισμοί στο Κεντάκι των ΗΠΑ – Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε υγρό θείο

«Όταν το υγρό θείο καίγεται, εκλύει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του θείου»

Must Read

Οι Αρχές του Κεντάκι στις Ηωμένες Πολιτείες ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, παραμονή της Γιορτής των Ευχαριστιών, μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας που εξερράγη. Συναγερμός έχει σημάνει καθώς μετέφερε υγρό θείο.

«Τουλάχιστον 16 βαγόνια ενεπλάκησαν στο ατύχημα. Δύο από αυτά, που περιείχαν θείο σε υγρή μορφή, άνοιξαν, μέρος του περιεχομένου τους χύθηκε έξω και πήρε φωτιά» αναφέρει ανακοίνωση εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών CSX.

«Όταν το υγρό θείο καίγεται, εκλύει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του θείου», ουσία επικίνδυνη τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να κινητοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι. «Οι τοπικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους του Λίβινγκστον να εκκενώσουν τη ζώνη» δήλωσε.

Η CSX κάλεσε τους κατοίκους που «ανησυχούν για την ασφάλειά τους» να φύγουν και να βρουν προσωρινό κατάλυμα σε ξενοδοχεία, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων, αναλαμβάνοντας η ίδια τα έξοδα.

Πηγή φωτό: Print Screen

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This