Ο συνταξιούχος που… νίκησε την τράπεζα

Must Read

Ο συνταξιούχος που… νίκησε την τράπεζα και έπειτα από 11 χρόνια κέρδισε δικαστικά την αποζημίωσή του για την απώλεια του περιεχομένου της θυρίδας του που είχε παραβιαστεί μαζί με άλλες σε υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης άνοιξε τη νομική οδό και για τα υπόλοιπα θύματα, που διεκδικούν αποζημιώσεις σχεδόν 4.000.000 ευρώ. Ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός μίλησε για το πώς διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά μετρητά και κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ μέσα από τη θυρίδα, αλλά και για την αντιμετώπιση που είχε από την τράπεζα.

Η αρχή μιας χιονοστιβάδας αποκαλύψεων έγινε στις 17 Μαΐου 2012, όταν ο Σταύρος Αβραμίδης πήγε στον χώρο των θυρίδων και βρήκε τη δική του ανοιχτή. «Διαπίστωσα ότι η θυρίδα είναι ανοιχτή και σπρωγμένη προς τις θυρίδες. Απλώς δεν ήταν κλειδωμένη. Ανοίγοντας τη θυρίδα, είδαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα». Μετά τις διαμαρτυρίες του στον χώρο κλήθηκε από τον υπάλληλο που τον συνόδευε ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος, όμως κανείς δεν μπορούσε να του δώσει μια λογική εξήγηση.

«Θέλανε να μας υποβιβάσουν εκείνη την ώρα και να μας γελοιοποιήσουν, γιατί άρχισε να ρωτάει τον υπάλληλο αν υπάρχει πληρεξούσιος ή όχι» είπε ο κ. Αβραμίδης και συμπλήρωσε πως επιχείρησαν να του ρίξουν την ευθύνη: «Ελεγαν “δεν ξέρουμε τι έχεις μέσα” και ότι ξέχασα εγώ τη θυρίδα ανοιχτή».

Το επόμενο διάστημα σταδιακά κι άλλοι ενοικιαστές θυρίδων διαπίστωναν ο ένας μετά τον άλλον ότι κάποιοι είχαν αρπάξει το περιεχόμενό τους συνολικής αξίας άνω των 4.000.000 ευρώ. Ομως το υποκατάστημα, αντί να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθεί ο γρίφος, δεν έδειχνε διάθεση συνεργασίας.

«Από την αρχή ζητήσαμε αντίγραφα του βιντεοληπτικού υλικού της τράπεζας. Η απάντηση ήταν ότι είτε ήταν χαλασμένα τα καταγραφικά είτε ότι, επειδή πέρασε το νόμιμο διάστημα που προβλέπεται για τη διατήρηση των στοιχείων, δε διατηρήθηκαν» είπε η δικηγόρος του θύματος, που τελικά κέρδισε την αγωγή με την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Για την κινηματογραφική υπεξαίρεση κατηγορήθηκαν επτά υπάλληλοι, ωστόσο με βούλευμα απαλλάχθηκαν οι έξι, ενώ ο ένας στον οποίο έπεφταν οι ποινικές ευθύνες το 2018 έβαλε τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού. Μάλιστα, έναν μήνα νωρίτερα ο επίορκος υπάλληλος είχε παραδώσει σε ιδιοκτήτη θυρίδας τιμαλφή ως μέρος της αποζημίωσης για τα χρήματα που είχε χάσει, έτσι η υπόθεση που οδηγούνταν στο αρχείο κρατήθηκε ανοιχτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This