Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina από Κυκλάδες, Πάτρα, Εύβοια και Κόρινθο

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων σε πολλές περιοχές

Must Read

Πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και καταστροφές άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Bettina που πλήττει από χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να επισημαίνει πως σταδιακά η κακοκαιρία υποχωρεί, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε την Ελλάδα έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους από την Κόρινθο, την Πάτρα, την Εύβοια αλλά και τις Κυκλάδες. Στα λευκά ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα όπου χιόνισε ακόμη και μέσα στις πόλεις της Φλώρινας και της Κοζάνης. Λευκό τοπίο και στην ορεινή Ναυπακτία με το χιόνι να φτάνει έως και τους 20 πόντους.

Κατολισθήσεις και χιόνια στην Κορινθία

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην Κορινθία από την κακοκαιρία. Κατολισθήσεις δέντρων και χιόνια στα ορεινά συνθέτουν το χειμερινό σκηνικό.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, υπάρχει έντονο πρόβλημα στο δρόμο δρόμο Σχίνο – Αλεποχωρι, όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να γεμίσει πέτρες και βράχια, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία.

Μηχανήματα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο, ωστόσο ακόμη πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται χλωρά και ξερά πεύκα.

Ντυμένη στα λευκά είναι η ορεινή Κοριθνία, από την Kαστανιά μέχρι την Γκούρα, με το χιόνι σε αρκετά σημεία να φτάνει τους 20 πόντους.

Εύβοια: Τα πήρε όλα και τα σήκωσε!

Στην Εύβοια οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα τα οποία έπεσαν πάνω σε πέργκολες καταστημάτων εστίασης αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα τα οποία έπεσαν επάνω σε τέντες, ομπρέλες και πέργκολες καταστημάτων εστίασης και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα», δήλωσε στο evima.gr ο πρόεδρος της εστίασης Ευβοίας, Βασίλης Ευθυμίου.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Καράβου, στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου, και της Αμαρυνθου. Στον Καραβο ένα μεγάλο δέντρο κόπηκε στα δύο από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο, ενώ στην Αμάρυνθο μεγάλο μέρος του δρόμου καταστράφηκε.

Αχαΐα: Πλημμύρισε η παραλιακή του Ρίου

Τις πληγές της μετρά η Αχαΐα. Οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν τεράστια κύματα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή του Ρίου στην Πάτρα.

Η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά στον δρόμο πλημμυρίζοντας τόσο την παραλιακή οδό Ποσειδώνος, όσο και την πλευρά του Ακταίου οι οποίες γέμισαν με φερτά υλικά, σύμφωνα με το tempo24.news.

Μάλιστα αρκετοί θαμώνες σε καταστήματα της παραλιακής έγιναν μούσκεμα καθώς χρειάστηκε να βουτήξουν μέχρι τα γόνατα μέσα στο νερό προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Τα μανιασμένα κύματα προκάλεσαν προβλήματα και στη μαρίνα της Πάτρας όπου οι πλωτές εξέδρες κόπηκαν στα δύο.

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τις Κυκλάδες. Πάρος, Τήνος, Σύρος και Μύκονος πλημμύρισαν.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ορεινή Ναυπακτία, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

EMY: Yποχωρεί η κακοκαιρία Bettina

Ντύθηκε στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα!

Η κακοκαιρία… έπνιξε τη μικρή Βενετία στην Μύκονο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This