Μάχη με το χρόνο για τους 12 αγνοούμενους του ναυαγίου στη Λέσβο: Δεν είχε δηλωθεί μηχανική βλάβη!

Must Read

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες -μέχρι στιγμής- για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «RAPTOR», το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, λόγω της θαλασσοταραχής, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 26/11.

Στις χθεσινές έρευνες εντοπίστηκε σώο ένα μέλος του πληρώματος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε νεκρό. Το Λιμενικό, παρά τις δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνέχισε όλη τη νύχτα τις έρευνες με τη συμμετοχή 7 πλοίων, ενός πλωτού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης και ενός ελικοπτέρου. Ο διασωθέντας ναυτικός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να πάει για κατάθεση.

 

Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομόρες, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Είχε 14 άτομα πλήρωμα. Στις 7 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.  

 

 

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Στην περιοχή του ναυαγίου υπήρχε έντονος κυματισμός.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το συναρπαστικό βίντεο της διάσωσης του μηχανικού του πλοίου που ναυάγησε στη Λέσβο

Λέσβος: «Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του μηχανικού που διασώθηκε 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This