Ξέσπασε η μητέρα της Έμμας Καρυωτάκη: «Κανείς δεν βοήθησε, ήθελαν να γλιτώσουν τα τομάρια τους»

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί προσεκτικό», τόνισε

Must Read

Την οργή της για τον 27χρονο οδηγό του οχήματος που παρέσυρε την 21χρονη Έμμα Καρυωτάκη τον περασμένο Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη αλλά και την συνοδηγό του εξέφρασε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας η οποία κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της κόρης της.

«Υπήρχε συνοδηγός, ήταν μέσα τα είδε όλα, τα έζησε όλα. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αμάξι έκανε θόρυβο γιατί ήταν “πειραγμένο”, είχε αλλάξει κινητήρα, είχε βάλει τούρμπο για ιπποδύναμη, δε γνωρίζω τι άλλο είχες κάνει. Ήθελε να κάνει formula 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μετατροπή δεν ήταν ότι απλά έβαλε ζαντολαστιχα, είχε αλλάξει “τα πάντα όλα”, δεν είχε αφήσει τίποτα, το αυτοκίνητο ήταν “πειραγμένο”. Αφού χτύπησε δεύτερη φορά το παιδί και εξαφανίστηκε, προφανώς ξανά έχασε τον έλεγχο. Προσπάθησε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στο δρόμο, δε τα κατάφερε, έκρυψαν πινακίδες και έκαναν οτοστόπ. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μακρυά από το σημείο του συμβάντος παρατημένο. Διανυκτέρευσαν και οι δύο μαζί. Ο οδηγός εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο, η συνοδηγός πήγε σπίτι βάφτηκε, άλλαξε ρούχα, φτιάχτηκε και πήγε να δουλέψει κανονικά σα να μην είχε συμβεί τίποτα. 

Κανείς δεν είχε πρόθεση να βοηθήσει, μόνο να ξεφύγουν ήθελαν για να γλιτώσουν τα τομάρια τους που ήταν πιο σημαντικά από παιδί μου. Έχουμε άλλο ένα παιδί που βιώνει μία τρομακτική απώλεια. Μου είπε “μαμά εσύ έχασες το παιδί σου, εγώ όλο το μέλλον μου που σχεδίαζα με την Εμμανουέλα. Να είμαστε μαζί Θεσσαλονίκη, να κάνουμε πράγματα μαζί”».

Δείτε βίντεο:

 

Σχετικά με το πώς έμαθε για το ατύχημα είπε:

«Ήμασταν στα Χανιά, το παιδί είχε φύγει μερικές ώρες πριν και το αεροπλάνο καθυστέρησε να φτάσει περίπου μια ώρα στη Θεσσαλονίκη. Της είχα πει μόλις προσγειωθεί και πάει στη κλινική να δει το σκυλάκι της να με καλέσει. Αργούσε, δε με πήρε τηλέφωνο, την κάλεσα περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα και είπε ότι μόλις προσγειώθηκε και θα μιλήσουμε αργότερα. Περίμενα, αλλά είχα το κινητό στο αθόρυβο και δεν άκουσα τον ήχο από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που μου έστελνε μέσα από την κλινική. Περίπου στις 02.00 η αδελφή μου χτύπησε την πόρτα και μου είπε ότι το παιδί είχε πάθει ατύχημα. Μέσα στην νύστα μου ρώτησα “ποιο παιδί έπαθε ατύχημα;”, μου είπε για τροχαίο με αυτοκίνητο και της έλεγα ότι η Εμμανουέλα κυκλοφορεί με τα πόδια, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έγινε».

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβη πήραν το πρώτο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη, ενώ από το νοσοκομείο επικοινώνησαν μαζί τους για να ζητήσουν έγκριση για σειρά επεμβάσεων που θα έπρεπε να γίνουν στο παιδί τους.

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η φονική παράσυρση ανέφερε:

«Η Εμμανουέλα γενικά είναι ένα παιδί προσεκτικό, πρόσεχε τους γύρω της, τον εαυτό της, πρόσεχε πολύ. Ήταν 21 χρονών. Η Εμμανουέλα έκανε κάθε ημέρα 22.000 βήματα, όλη την μέρα περπατούσε, γνώριζε την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη. Πήγε από την κλινική, πέρασε από την Εγνατία, αγόρασε κεράκια, τούρτα και γύρισε προς τα πίσω να περάσει την Εγνατία για να πάει σπίτι φίλης της. Οι μάρτυρες μας είπαν ότι χτυπήθηκε. Αυτός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτατα, σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες είχε χάσει νωρίτερα τον έλεγχο. Από πανεπιστήμια πήγαινε Καμάρα προς δυτικά. Έχασε τον έλεγχο νωρίτερα λόγω της ιλιγγιώδης ταχύτητα. Μάρτυρες λέγανε ότι ακούγανε ένα τρομακτικό θόρυβο να πλησιάζει. Αφού χτύπησε το παιδί, έπεσε σε κάδους και σε σταματημένα αυτοκίνητα, ενώ για να μπορέσει να διαφύγει έκανε όπισθεν και την ξανά πάτησε. Δε θέλω ούτε να φαντάζομαι τον πόνο του παιδιού μου».

Δείτε βίντεο:

 

«Ο άνθρωπος αυτός κρατούσε ένα φονικό όπλο δεν έπρεπε να βρίσκεται καν Ελλάδα, δεν είχε χαρτιά, δίπλωμα, ήταν παράνομος. Το κορίτσι δίπλα του δε ξέρω τη διαπαιδαγώγηση είχε από την οικογένεια αλλά… Ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε μεγαλύτερες τύψεις από ότι αυτοί οι δύο που χτύπησαν άνθρωπο. Δε σκότωσαν μόνο την Εμμανουέλα, αλλά μία κόρη, μία αδελφή, μία φίλη, μία αγαπημένη, μια συμφοιτητρια. Έχουν σκοτώσει πάρα πολλές ζωές, όχι μόνο μία» κατέληξε η μητέρα της Έμμας.

O 27χρονος είναι προσωρινά κρατούμενος εδώ και ένα χρόνο κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια. Η 20χρονη συνοδηγός του με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση και την εγκατάλειψη η 20χρονη συνοδηγός του.

Δείτε επίσης:

Μητέρα Έμμας: «Αυτό που έκανε ήταν αποτρόπαιο, ζητάμε την αυστηρή τιμωρία του 27χρονου»

Συγκλόνισε στη δίκη ο πατέρας της Έμμας: «Η κόρη μου ήταν κομμάτια» – Ζητά παραδειγματική τιμωρία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This