Σχολικός πίνακας καταπλάκωσε καθηγήτρια στην Κρήτη – Φωνές απόγνωσης για την κατάσταση των σχολείων

«Ζητάμε ασφαλή κτήρια και αξιοπρεπείς δομές για να μη θρηνήσουμε θύματα»

Must Read

Η εγκατάλειψη και οι τραγικές συνθήκες στα σχολικά κτήρια έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με τον τραυματισμό καθηγήτριας σε δημόσιο σχολείο στην Κρήτη. Στο ΕΠΑΛ Βρυσών, όπου διδάσκει, την ώρα του μαθήματος έπεσε στο κεφάλι της αναπληρώτριας Ευστρατίας Βερυκάκη ο πίνακας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

«Ζητάμε ασφαλή κτήρια και αξιοπρεπείς δομές για να μη θρηνήσουμε θύμαται» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές στην Κρήτη, με την ΕΛΜΕ Χανίων να επισημαίνει πως έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργάζονται καθώς, όπως λένε, «στα κτήρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές».

Η ανακοίνωση των καθηγητών

«Η φράση «από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα» ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωση τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων. Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια…

Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!»

Δείτε επίσης: 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This